*Μικρές Σ♥φίες για την Ευτυχία :D!*


 1. Μην περιμένεις ποτέ κάτι εξωτερικό (σύντροφος, χρήματα, φήμη κτλ) να κατακτήσεις για να είσαι ευτυχισμένος. Η ευτυχία δεν βρίσκεται «αποκτώντας» υλικά αντικείμενα ή ανθρώπους. Ακόμη και ο πιο πλούσιος ή όμορφος ή διάσημος άνθρωπος στον κόσμο, δεν είναι ευτυχισμένος αν δεν έχει βρει την ισορροπία και την δημιουργία της ευτυχίας μέσα του, μόνος του.
 2. Μάθε να είσαι χαρούμενος με όσον το δυνατόν λιγότερα πράγματα. Να ήσουν χαρούμενος ακόμη και τίποτα αν δεν είχες. Παρατήρησε τα «Θέλω» σου. Σε κάνουν ευτυχισμένο; Δεν χρειάζεται να μοχθήσεις για να νιώσεις χαρούμενος! Είναι πολύ πιο εύκολο!
 3. Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου. Απλά χρειάζεται να την δεις και να την επιλέξεις. Έλεγξε τις σκέψεις σου, παρατηρώντας τες. Η ευτυχία συνοδεύεται πάντα από έναν ήσυχο νου χωρίς σκέψεις. Αν ελέγξεις τις σκέψεις σου μπορείς να καθορίσεις και την συναισθηματική σου κατάσταση.
 4. H πολλή σκέψη προκαλεί δυστυχία. Να σκέφτεσαι αλλά όχι να κρίνεις. Η κριτική του φλύαρου νου, φέρνει αρνητικότητα και ένα αίσθημα κενότητας και το άτομο δεν ευχαριστιέται με τίποτα, ακόμη και αν είναι όμορφο ή θετικό αυτό που του δείχνουν ή του λένε.
 5. Ευ-τύχη=Καλή τύχη. Ο χαρακτήρας καθορίζει την τύχη του ανθρώπου~Ηράκλειτος. Άρα ο χαρακτήρας καθορίζει και την ευτυχία του ανθρώπου? 😉
 6. Η ευτυχία δεν έχει ούτε όρους, ούτε κανόνες. Ο καθένας την ορίζει όπως νομίζει. Αν είσαι ολιγαρκής θα είσαι ευτυχισμένος. Αν πιστεύεις πάλι ότι για να είναι κανείς ευτυχισμένος χρειάζεται «παλάτια», την πάτησες :)p
 7. Αν κάποιος κατακτήσει την ευδαιμονία, την βιώνει συνεχόμενα πέρα από κάθε άλλο επιφανειακό συναίσθημα πόνου, λύπης ή χαράς.
 8. Ευδαιμονία=Ευ-δαίμων= Καλός δαίμονας. Τι εννοεί με το δαίμονας; Εννοεί την εσωτερική μας φωνή, τη φωνή της σοφίας, που πάντα μας καθοδηγεί με αγάπη για το καλό όλων. Ακούγοντας τον «καλό δαίμονα» μέσα σου, καθοδηγείσαι από ευτυχία.
 9. Βρισκόμαστε στη Γη, σε ένα τόσο μικρό πλανήτη σε όλο το σύμπαν. Τόσο μικροί μπροστά στη Γη, τόσο αόρατοι για την ύπαρξη. Ποιος ο λόγος να δημιουργούμε προβλήματα μόνοι μας; Ποιος ο λόγος να δημιουργούμε δυστυχία;
 10. Οι γνώσεις που έχουμε και η ικανότητα της αντίληψης μας, παίζουν σπουδαίο ρόλο στην εσωτερική μας γαλήνη και χαρά. Κάποιος που δεν αντιλαμβάνεται την ενότητα των πάντων, που δεν ξέρει ότι τα συναισθήματα του επηρεάζουν την υγεία του, που δεν λειτουργεί με την καρδιά για το καλό όλων και πληγώνει τον εαυτό του και του άλλους, που δεν ξέρει πως όλα είναι διαφορετικές μορφές και εκδηλώσεις ενέργειας, τον κάνουν να μην μπορεί να αντιληφθεί την πραγματική φύση της ζωής, να εξηγήσει και να ερμηνεύσει τα φαινόμενα, και να νιώσει ευτυχισμένος. Η Γνώση είναι ελευθερία! Όση περισσότερη αποκτούμε και αντιλαμβανόμαστε, τόσο πιο ελεύθεροι και χαρούμενοι γινόμαστε!
 11. Ο εγωισμός είναι η νούμερο ένα αιτία δυστυχίας. Ο εγωιστής άνθρωπος δεν πληγώνει μόνο τους άλλους, πληγώνει κυρίως τον ίδιο του τον εαυτό και έπειτα και τους γύρω του. Ο εγωισμός δεν συνάδει με την αυτο-αγάπη. Ένας εγωιστής δεν αγαπάει τον εαυτό του, γιατί αν το έκανε θα αγαπούσε και τους γύρω του. Θα έκανε καλό στον εαυτό του με κάθε τρόπο, αλλά και στους γύρω του! Χωρίς να γίνεται θύμα εκμετάλλευσης (που πάλι μας παραπέμπει σε εγωιστική συμπεριφορά καθώς το άτομο προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια και την ενέργεια των άλλων κάνοντας τους χάρες).
 12. Η αγάπη, κάποιες φορές είναι σκληρή. Όταν υπάρχει αληθινή αγάπη για κάποιον, υπάρχει και αλήθεια. Κάποιες φορές είναι καλό να πρέπει να «αφήσουμε» το άλλο άτομο να μάθει από τα παθήματα του, χωρίς να γινόμαστε συνεχώς οι προστάτες του. Η υπερπροστασία (έλεγχος) σε ένα άλλο άτομο, είναι φρένο για την εξελικτική του πορεία σε κάθε τομέα. Η εξέλιξη έρχεται και από άσχημες, επώδυνες καταστάσεις τις οποίες πρέπει να ζήσουμε για να εξελιχτούμε!
 13. Όσο πιο ελεύθερος αφήνεσαι και δεν καταπιέζεις τον εαυτό σου, όσο περισσότερο αφήνεσαι ελεύθερος να εκφράσεις αυτά που σκέφτεσαι, νιώθεις και αυτό που είσαι, τόσο περισσότερο ευτυχισμένος γίνεσαι, τόσο περισσότερο ευτυχισμένος είσαι ;)!*

Απόλαυσε το ταξίδι αυτής της μαγικής ζωής…

Άρπαξε κάθε ευκαιρία, κάθε στιγμής, για να ζήσεις όσο πιο έντονα μπορείς το οτιδήποτε.

Ακόμη και τον αέρα που αναπνέεις! Νιώσε τον έντονα μέσα στα ρουθούνια!

Νιώσε έντονα ότι είσαι μέσα σε ένα σώμα! Είναι τόσο περίεργο! Τόσο μαγικό! Τόσο Τέλειο!!!

 

~L!fe is MagIc

AlL !s maGic*

MagIcAlL*

2 thoughts on “*Μικρές Σ♥φίες για την Ευτυχία :D!*

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s