*Μικρές Σοφίες.°♥˜.Οι Δημιουργοί της Ζωή μας

Είμαστε οι μόνοι υπεύθυνοι για οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή μας. Κάθε τι, το δημιουργούμε εμείς, μόνοι μας, συνειδητά ή ασυνείδητα.

Οι πεποιθήσεις που έχουμε, οι γνώσεις, οι αυτοπεριορισμοί, τα πιστεύω μας, εκτός από την δημιουργική ικανότητα του νου και των συναισθημάτων, επηρεάζουν τη ζωή μας σε τόσο μεγάλο βαθμό που δεν είναι πάντα εύκολο να το καταλάβουμε.

Πόσο ανοιχτοί είμαστε στο καινούργιο; Στο καλύτερο; Στο καλύτερο και από αυτό που έχουμε ζήσει;

Αλήθεια, περιμένουμε να μας συμβεί κάτι καλύτερο από τις ήδη καλύτερες καταστάσεις που έχουμε βιώσει; Ή έχουμε «κλειστεί» με τις αναμνήσεις των ωραίων στιγμών που ζήσαμε και δεν αφήνουμε τον εαυτό μας «ανοιχτό» να μας συμβεί κάτι ακόμη καλύτερο και αναπολούμε τα παλιά;

Είμαστε έτοιμοι για περισσότερες καλύτερες στιγμές; Τις αναμένουμε;

.°˜.

Τι καλύτερο μπορεί να έρθει μετά από αυτό; Είναι μια ερώτηση την οποία πρέπει να κάνουμε συχνά στον εαυτό μας. Κάνοντας αυτού του είδους την ερώτηση, είναι σαν να προκαλείς το σύμπαν να σου «‘φέρει» κάτι καλύτερο από αυτό το οποίο έλκυσες.

Πόσο πιο ολοκληρωμένη ευτυχία μπορώ να νιώσω ακόμη;

Πόσο πιο σοφός μπορώ να γίνω;

Πόσο περισσότερο μπορώ να αγαπάω;

Πόσο καλύτερα μπορούν να γίνουν όλα σε κάθε τομέα της ζωής μου;

Πόσο περισσότερο μπορώ να προσφέρω για το καλό όλων;

Πόσο πιο έντονο έρωτα και όμορφη συντροφική σχέση μπορώ να ζήσω;

Πόσο πιο υπέροχα συναισθήματα μπορώ να νιώσω;

Πόσο πιο πολύ μπορώ να εξελιχθώ πνευματικά;

«Τι καλύτερο μπορεί να συμβεί σε όλα, για όλους, με κάθε τρόπο;«

Το να θεωρούμε μια κατάσταση της ζωής μας ιδανική και να πιστεύουμε ότι δεν πρόκειται να έρθει ή να ζήσουμε κάτι καλύτερο από αυτό, πραγματικά μπορεί να μας κάνει να «κολλήσουμε» άσχημα σε παρελθοντικές όμορφες καταστάσεις, και να μην αφήνει η αυτοπεριοριστική μας πεποίθηση να έρθει κάτι καλύτερο, να ζήσουμε κάτι ακόμη πιο όμορφο, ακόμη και από αυτήν την εξιδανικευμένη κατάσταση που δημιουργήσαμε.

Εξιδανικεύοντας λοιπόν μια κατάσταση, μπορούμε να μας κάνουμε «κακό», βάζοντας φρένο στην εξελικτική μας πορεία. Ουσιαστικά μπλοκάρουμε την ροή για να έρθει στη ζωή μας κάτι πιο όμορφο και καλύτερο.

Κάθε τι που βιώνουμε είναι δημιούργημα δικό μας. Είμαστε κάθε επιλογή μας.

Η ζωή μας σε αυτή την κατάσταση που την βιώνουμε τώρα, είναι κυριολεκτικά δημιουργημένη από τις σκέψεις και τις πράξεις του παρελθόντος, της τότε παρούσας στιγμής. Κάθε μας επιλογή σε κάθε θέμα καθορίζει το γεγονός το οποίο θα βιώσουμε και θα ζήσουμε ή στιγμιαία ή στο άμεσο ή στο πιο μακρινό μέλλον.

π.χ Αν κάποιος δεν διαβάσει πολύ στις πανελλήνιες, με την επιλογή του αυτή, του να μην διαβάσει πολύ, καθορίζει ουσιαστικά και την επαγγελματική του σταδιοδρομία. Και σχεδόν όλη του την ζωή αφού η δουλειά του λογικά θα έχει άμεση σχέση με το τι θα σκέφτεται και θα αισθάνεται σε καθημερινή βάση.

Επιλέγοντας τις σκέψεις και τις πράξεις της κάθε στιγμής, του κάθε τώρα που ζούμε, δημιουργούμε την πραγματικότητα μας. Τώρα μπορείς να αλλάξεις όλη σου τη ζωή αλλάζοντας τις σκέψεις σου και τις επιλογές σου σύμφωνα με αυτά τα οποία θες.

Εσύ καθορίζεις τη συναισθηματική σου κατάσταση κάθε στιγμή, αφού εσύ είσαι υπεύθυνος για το τι νιώθεις. Για οποιαδήποτε στενοχώρια ή καταθλιπτική κατάσταση είσαι υπεύθυνος εσύ, αφού εσύ ουσιαστικά επιλέγεις ασυνείδητα να σε «ενοχλήσει» κάτι και να στενοχωρηθείς.

Αλλάζοντας το τι θα σε ενοχλεί ή όχι, αλλάζεις την συναισθηματική σου κατάσταση. Μπορείς να δημιουργήσεις το συναισθηματικό σου πεδίο μόνο με γαλήνη, ευδαιμονία, αγάπη… Απλά αναδιαμορφώνεις την προσωπικότητα σου να μην ενοχλείται, στενοχωριέται ή εκνευρίζεται, με πράγματα τα οποία τώρα την ενοχλούν.

Η Δύναμη μας είναι απεριόριστη

Η Αγάπη μας είναι επουράνια

Η Σοφία μας είναι ολόχρυση

Τα πιστεύω που έχουμε για τις ικανότητες μας, την αυτοαξία, την  δύναμη μας, την τύχη που έχουμε, έχετε σκεφτεί πόσο πολύ μαγνητίζουν και έλκουν τις αντίστοιχες καταστάσεις στη ζωή μας; Κάποιο άτομο που δεν νιώθει «δυνατός» έλκει πολλές καταστάσεις θυματοποίησης, εκμετάλλευσης και πέφτει εύκολα σε κατάθλιψη.

Η ζωή είναι πανέμορφη! Περιέχει το κάθε τι, είναι το τέλειο!!!

Η ζωή μας είναι πανέμορφη… και αναμένουμε τις καλύτερες δυνατές καταστάσεις που μπορούν να μας συμβούν!

Καλύτερες από τα καλύτερα που μας έχουν συμβεί!

Καλύτερες από αυτά που έχουμε φανταστεί!

Καλύτερες ακόμη και από αυτά που δεν έχουμε φανταστεί!!!!

«Τι καλύτερο μπορεί να συμβεί σε όλα, για όλους, με κάθε τρόπο;!«

 

.°˜.One thought on “*Μικρές Σοφίες.°♥˜.Οι Δημιουργοί της Ζωή μας

  1. Αυτό το άρθρο κατάφερε να γραφτεί και να εκφραστεί από το νοητικό πεδίο, μετά από ένα υπέροχο άρθρο που διάβασα κάπου, και μετά από μια υπέροχη συζήτηση που είχα με την κολλητή μου, η οποία με βοήθησε στην βαθύτερη συνειδητοποίηση των άνωθεν…. Σε ευχαριστώ πολύ αγαπάκι μου… Σ’ αγαπώ…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s