*Μικρές Σοφίες για τ♥ν Έρωτα…!

 1. Ποτέ μην θέλεις κάποιον που δεν σε θέλει.
 2. Ο σύντροφος μας, δεν είναι για να κάνει ότι θέλουμε εμείς, είναι μαζί μας για να τον κάνουμε ευτυχισμένο.
 3. Ο «τέλειος σύντροφος» δεν υπάρχει, γιατί δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς ελαττώματα. Άλλωστε η δική μας οπτική καθορίζει το τι είναι «τέλειο» ή όχι.
 4. Την ιδανική σχέση την δημιουργούν τα συναισθήματα αγάπης και έρωτα που νιώθει και επενδύει το ζευγάρι στη σχέση. Το πόσο ωραία ήταν μια σχέση μας το κρίνουμε από τα όμορφα συναισθήματα που βιώσαμε.
 5. Η υπέρμετρη ζήλια και η επιθυμία να σου ανήκει ο άλλος είναι εγωιστικές ανάγκες που καταστρέφουν τον έρωτα και την σχέση. Ο εγωισμός καταστρέφει κάθε σχέση.
 6. Το να θέλει συνέχεια κάποιος την προσοχή του άλλου και να κάνει πράγματα για να τον προσέξει είναι τεχνική για να «κλέψεις» ενέργεια από τον άλλον. Μπορεί να οδηγήσει σε τσακωμούς και χωρισμό.
 7. Όσα περισσότερα περιμένουμε από τον άλλον, τόσο απογοητευόμαστε. Ελάττωσε τις προσδοκίες.
 8. Ο κάθε σύντροφος μας είναι ιερός, γιατί μας δίνεται ακόμη μια ευκαιρία να νιώσουμε την αγάπη, τον έρωτα και άλλα υπέροχα ιερά συναισθήματα.
 9. Βοήθησε τον σύντροφό σου και κάνε του «χάρες», μην γίνεσαι θύμα όμως και σε εκμεταλλεύεται.
 10. Κοίτα με τα μάτια της καρδιάς στην καρδιά, όχι με τα μάτια του νου στην τσέπη. Το να επιλέγει κανείς ένα σύντροφο με κριτήριο την περιουσία του, το κοινωνικό στάτους ή το ντύσιμο αναμφίβολα δεν θα οδηγήσει σε μια ευτυχισμένη σχέση.
 11. Η εξωτερική εμφάνιση παίζει πολύ μικρό ρόλο στο ποιος μας έλκει πραγματικά. Μπορεί κάποιος να είναι πανέμορφος άλλα να μην υπάρχει σεξουαλική/ερωτική έλξη. Μπορεί κάποιος να μην είναι τόσο όμορφος αλλά να σε έλκει. Μην το καταπιέσεις και χάσεις κάποιον που σε έλκει πραγματικά 🙂
 12. Καινούργιες σχέσεις έρχονται ξανά, όταν κλείσει ο «κύκλος», ο χρόνος που έπρεπε να περάσει. Ο χρόνος που έπρεπε να εξελιχτούμε για την επόμενη σημαντική μας γνωριμία.
 13. Κάθε, μα κάθε ερωτικός μας σύντροφος, είναι ένας πολύ μεγάλος δάσκαλος για την προσωπική μας ανάπτυξη. Ποια ήταν τα μαθήματα τις κάθε σχέσης που πήρες; Πόσο πολύ σε εξέλιξαν; Έμαθες να είσαι πιο δυνατός; Πιο σοφός;
 14. Ένα πολύ μεγάλο πρωταρχικό μάθημα στον έρωτα, είναι ότι ένας σύντροφος έρχεται για να μάθουμε να αγαπάμε! :♥D
 15. Όσο κι αν πόνεσες από μια σχέση, την επόμενη φορά μην φοβηθείς να ξαναερωτευθείς, να ξανά αφεθείς! Σαν την πρώτη φορά ;)!
 16. Ο πόνος που νιώθουμε σε μια σχέση δεν είναι από τον έρωτα. Ο εγωισμός είναι αυτός που μας πονά και τα κάνει άσχημα. Ο έρωτας είναι όμορφος 🙂
 17. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να είναι για όλα. Ο σύντροφος εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες από ότι οι φίλοι μας. Ο κάθε ένας έχει τον δικό του ρόλο.
 18. Μην αναζητάς έναν σύντροφο απλά και μόνο για να σου καλύψει το αίσθημα της μοναξιάς. Γίνε ολόκληρος, μια αυτόνομη δυνατή προσωπικότητα και μπες τότε σε μια σχέση με όλο σου το δυναμικό.
 19. Κάποιες φορές είναι καλύτερα να είσαι μόνος σου, παρά σε μια σχέση.
 20. Να θυμάσαι τον εαυτό σου, και την ενέργεια που σε συντηρεί! Μην δίνεις όλη σου την ενέργεια και την προσοχή μόνο στον άλλον και ξεχνάς τα πάντα γύρω σου, θα πληγωθείς… in loe with everyThing ;)
 21. Κάθε φορά έλκουμε τον «ιδανικό σύντροφο» για την δεδομένη χρονική στιγμή της ύπαρξης μας. Οι συχνότητες των ενεργειών μας συντονίζονται και «καλούμε» κοντά μας, αυτόν που εκπέμπει τις ίδιες συχνότητες με μας... ;)p

2 thoughts on “*Μικρές Σοφίες για τ♥ν Έρωτα…!

 1. Αναρωτιέμαι κάτι φορές πάντως αν είμαι ο μόνος subscriber στο blog σου, γιατί δεν βλέπω να έχεις και τόσα πολλά σχόλια. Μην το πάρεις στραβά αυτό αλλά μήπως ο κόσμος πια δεν ενδιαφέρεται για αγάπες – λουλούδια – ζεν? Ένας διαφορετικός τίτλος για το άρθρο σου θα μπορούσε να ήταν «Ο 20λογος του ερωτευμένου». Είμαι όμως περιέργος για κάτι.. Είσαι τόσο πολύ ερωτευμένος αυτόν τον καιρό που να σκέφτεσαι και να γράφεις ένα τέτοιο άρθρο ή απλά τα γραφώμενα σου βγαίνουν με βάση τη λογική και όχι το πως νοιώθεις?

  Για να πω την αλήθεια στα 25 μου, δεν ειμαι σίγουρος αν έχω νοιώσει ποτέ ερωτευμένος με μια γυναίκα.. Δεν μιλάω για σαρκική έλξη αλλα για αυτό το ¨ανώτερο συναίσθημα» όπως υποστηρίζουν κάποιοι.. Ομολογω οτι κατά καιρούς ψάχνω στο Internet για να βρω πληροφορίες σχετικά με αυτό το πράγμα. Να δω πως καταλαβαίνουν κάποιοι οτι είναι ερωτευμένοι κλπ και όντως βρίσκω αλλά πολύ απλά δεν νοιώθω οτι καταλαβαίνω το πως αισθάνονται…..

  • «Είσαι τόσο πολύ ερωτευμένος αυτόν τον καιρό που να σκέφτεσαι και να γράφεις ένα τέτοιο άρθρο ή απλά τα γραφώμενα σου βγαίνουν με βάση τη λογική και όχι το πως νοιώθεις?»

   Αυτό το άρθρο το έγραφα αυτές τις μέρες. Όχι δεν είμαι ερωτευμένος με κάποιο άτομο αυτόν τον καιρό. Βιώνω όμως το πάθος και τον έρωτα σχεδόν με κάθε τι στη ζωή, γιατί πιστεύω ότι πραγματικά είναι συναρπαστική.

   Επίσης ο «20λογος» αυτός γράφτηκε από τα μαθήματα που νομίζω πως έχω πάρει μέχρι τώρα στη ζωή, σε σχέσεις που είχα ερωτευθεί. (Σίγουρα θα μάθω και άλλα πολλά, και χαίρομαι πολύ, λέω «ναι» σε κάθε τι που μπορεί να σε εξελίξει και να σου μάθει καινούργια πράγματα.

   Τώρα όσον αφορά αυτό που λες για την προσωπική σου κατάσταση, για το αν έχεις νοιώσει ποτέ ερωτευμένος, δεν ξέρω τι να σου πω. Μάλλον θα το γνώριζες αν το είχες νοιώσει. Είναι τόσο έντονο! Δημιουργεί τόση χαρά και αγάπη, έκσταση! Πολλοί όμως αμφισβητούν τα όμορφα συναισθήματα που ένιωσαν σε μια σχέση και πιστεύουν ότι για να τελείωσε δεν «άξιζε». Οπότε πρόσεχε μην έχεις πάθει αυτό.

   Ο έρωτας είναι ελευθερία. Όσο πιο πολύ αφήνεσαι τόσο πιο έντονα τον νιώθεις, πονάς, κλαις, γελάς και αγαπάς. Και είναι υπέροχο…
   Μην σκέφτεσαι τόσο πολύ… αφέσου…
   Την επόμενη φορά που θα είσαι με κάποια που σου αρέσει πραγματικά, μην σκέφτεσαι για το τι θα γίνει ή για το που θα σας οδηγήσει… Αφέσου, νιώσε και βίωσε την ομορφιά της συντροφιάς, της ενότητας…

   Ο έρωτας είναι ένωση…
   είναι διαλογισμός
   είναι κενό…
   είναι η ύπαρξη… 😉

   υ.γ. Όχι δεν είσαι ο μόνος subscriber αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Και κανείς να μην το διάβαζε αυτό το μπλογκ δεν θα με πείραζε. Είναι ένας τεράστιος δάσκαλος και για μένα. Γράφοντας συνειδητοποιείς, μαθαίνεις και εξελίσσεσαι 😉 φιλιά πολλά…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s