*Το «Μαγαζί»

«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα καλό και ήσυχο παιδάκι. Δεν ήξερε όμως πως να βλέπει την ομορφιά σε όλα γύρω του, δεν το έμαθε ποτέ. Έτσι έβλεπε ασχήμια και διάφορα άλλα.

Άμα έβλεπε κάτι όμορφο ζήλευε και δεν πίστευε ότι μπορεί να συμβαίνει αυτό σε κάποιον άλλον. Ήταν δυστυχισμένο. Κι ας έδειχνε κάποιες φορές ότι χαιρόταν, ήταν μάσκα χαράς όμως, κι από πίσω κυλούσαν δάκρυα.

Προσπαθούσε απεγνωσμένα να γίνει χαρούμενο αλλά πάντα κοιτούσε σε λάθος μέρος. Στα χρήματα, στην φήμη, στις συντρόφους του, στο ποτό, στα ρούχα και στα ακριβά αντικείμενα. Το μόνο πράγμα που δεν είχε κάνει ώστε να βρει την χαρά, ήταν απλά να κοιτάξει τον εαυτό του. Να κοιτάξει μέσα του. Να φτιάξει το «μαγαζί«.

Είχε σπαταλήσει τόσο καιρό φτιάχνοντας την «βιτρίνα» και δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί δεν πήγαινε καλά το «μαγαζί«. Τότε του ήρθε μια αναλαμπή και ένιωσε ξαφνικά χαρούμενος. Μια διαφορετική χαρά που δεν είχε ξανανιώσει. Κατάλαβε πως ξέχασε να αγαπήσει το μαγαζί, και όχι να έλξει τον κόσμο μόνο με την «βιτρίνα«.

Κατάλαβε ότι έπρεπε να αφήσει να μπει το φως μέσα στο «μαγαζί«, και να το καθαρίσει. Ώστε να φύγουν η σκόνη και η δυσοσμία, από τόσο καιρό που ήταν ξεχασμένο. Τότε κατάλαβε γιατί φεύγαν οι «πελάτες«.

Πήρε την απόφαση να αγαπήσει το μαγαζί, να αφήσει το φως του ήλιου να μπει, και να το κάνει όμορφο χρωματιστό με ωραία έπιπλα και με σημαντικά πράγματα που θα πουλούσε. Πράγματα που πραγματικά θα τα είχε ανάγκη κάποιος για το δικό του καλό και των άλλων.

Άρχισε να νιώθει χαρούμενος και να βρίσκει νόημα στην ύπαρξη του «μαγαζιού«. Μέχρι τότε νόμιζε πως ήταν απλά για να προσελκύσει τους πελάτες με μια ωραία «βιτρίνα«. Τώρα είχε αρχίσει να καταλαβαίνει ότι πρέπει να μπορείς να κρατήσεις και τον κόσμο μέσα στο «μαγαζί« και να τους κάνεις να περνάνε ωραία και να νιώθουν όμορφα...

Και έζησε αυτός καλά και ‘μεις καλύτερα....;)«

*Αυτό το παραμύθι το έγραψα για ένα φίλο μου…

One thought on “*Το «Μαγαζί»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s