*Μικρές Σοφίες↑§↑Τάντρα

Η Τάντρα είναι η τέχνη η οποία χρησιμοποιεί την σεξουαλική ενέργεια για πνευματική ανάπτυξη και ενδυνάμωση.

Μας συμβουλεύει να μην σπαταλάμε την σεξουαλική ενέργεια άσκοπα εκκρίνοντας την απο τα γενητικά όργανα, αλλά να κατευθύνουμε την ενέργεια προς τα ανώτερα τσάκρα στο σώμα μας ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για πνευματική ανάπτυξη.

Πόσο εύκολο είναι με τον σημερινό τρόπο ζωής να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε το σεξ και να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι καλύτερο για μας να χρησιμοποιούμε αυτή την ενέργεια δημιουργικά και όχι να την αποβάλλουμε;

Υπάρχουν κάποιοι τρόποι που μπορεί κανείς να ανυψώσει την σεξουαλική του ενέργεια όπως η πρόθεση και ο οραματισμός, ασκήσεις με αναπνοές και η γιόγκα. Κάποιος που γνωρίζει να νιώθει και να χρησιμοποιεί την ενέργεια, του είναι πιο εύκολο να την ανυψώσει και να την χρησιμοποιήσει πνευματικά. Κάποιος που δεν γνωρίζει, καλύτερα να μην ασχοληθεί προς το παρόν με την συγκεκριμένη τεχνική ανύψωσης της ενέργειας.

Η σεξουαλική ενέργεια όταν χρησιμοποιηθεί απο τα ανώτερα τσάκρας φέρει ενδυνάμωση στο φυσικό μας σώμα, στο νου και στο πνεύμα. Αυτό κάποιος μπορεί να το κάνει και με κάποιον σύντροφο κατα την διάρκεια του σεξ αλλά και με τον αυνανισμό. Αυτό που τελικά επιτυγχάνεται, και είναι ο στόχος της τάντρα, είναι η προσωπική ενδυνάμωση σε όλα τα επίπεδα του εαυτού μας.

Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις θα ήταν καλό να λείπουν κατά την διάρκεια της πράξης διότι έτσι ο νους δεν μένει κενός και η ενέργεια δεν διοχετεύεται προς τα πάνω αλλά εκκρίνεται απο τα γεννητικά όργανα.

Με την τάντρα συνειδητοποιεί κανείς ότι η πράξη του σεξ και ο αυνανισμός, είναι τελικά για δική μας ενδυνάμωση και πνευματική ανάπτυξη και όχι για να χάσουμε ενέργεια.

2 thoughts on “*Μικρές Σοφίες↑§↑Τάντρα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s