22*Ο Έλεγχος στις Θρησκείες

Πόσα λεφτά και τεράστιες περιουσίες έχει κάθε θρησκεία στον κόσμο μας; Πόσο μεγάλο έλεγχο ασκούν αυτοί οι άνθρωποι;

Τελικά μήπως η θρησκεία ήταν η μεγαλύτερη και πιο κερδοφόρος επιχείρηση που έγινε ποτέ;

Μήπως το μεγαλύτερο παραμύθι που πουλήθηκε ποτέ; Με ένα θεϊκό ήρωα πάντα, με υπεράνθρωπες δυνάμεις;

Δεν με ενδιαφέρει να αποδείξω την ιστορική ύπαρξη αυτών των πνευματικών προσώπων, αλλά με ενδιαφέρει να φανεί πως κάθε θρησκεία που μαζεύει λεφτά και περιουσίες για μια ιδέα, ότι είναι η μεγαλύτερη απάτη που έγινε ποτέ.

Κάθε θρησκεία βασίζεται στον προσυλητισμό των ανθρώπων, τους πιστούς, σε κάτι μεγαλύτερο απο αυτούς που να τους δημιουργεί δέος ή ακόμη και φόβο, πάντα μέσα σε κάποιους κανόνες και απαγορεύσεις, για να επιτυγχάνεται και ο απαραίτητος έλεγχος, μην ξεχνιόμαστε.

Οι θεϊκές ιδιότητες έγιναν και έμειναν προνόμια κάποιου Θεού και απομακρύνθηκαν απο τις δυνατότητες του ανθρώπου. Ιδιότητες όπως αυτές της Δημιουργίας , της Αγνότητας και της Καλοσύνης, της Δικαιοσύνης έμειναν στην βιτρίνα των Ναών, σε ένα προσωποποιημένο Θεό και ξεχάσανε να τις προβάλλουν και να τις καλλιεργούν οι ίδιοι οι άνθρωποι μέσα τους.

Ιδιότητες που τις έχουμε και που απλά τις προβάλλαμε σε κάτι ιερό και μεγαλύτερο απο εμας, σε μια δημιουργημένη εικόνα, ξεχνώντας την δική μας αξία.

Τελικά όπως φαίνεται, η δείψα για δύναμη και έλεγχο είναι τόσο μεγάλη που σε κάνει να ξεχνάς το καλό όλων γύρω σου και σε νοιάζει μόνο η δική σου προσωπική «ευτυχία».

Μα δεν μπορεί κανείς όμως, να αποκτήσει την πραγματική ευτυχία ούτε με την δύναμη, ούτε με τον έλεγχο. Ακόμη και όλη η γη να του ανήκε, ακόμη και όλα τα σύμπαντα.

Όσο δεν είναι και οι γύρω του ευτυχισμένοι, ώστε να μοιράζονται όλοι μεταξύ τους αγάπη και φροντίδα, δεν πρόκειται να είναι ποτέ ούτε ο ίδιος.

Αλλά δυστυχώς κάποιος που θέλει να ασκεί εξουσία έχει τόση λίγη σοφία μέσα του, και είναι πολύ αργά πια όταν καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένος ούτε με αυτό το τρόπο.

Πιθανότατα όταν θα έχει χάσει κάθε ίχνος αγνότητας. Ίσως τότε, γίνει η εσωτερική μετουσίωση μέσα του και αγαπήσει επιτέλους τον εαυτό του και τους γύρω του.

Ελπίζω να μην χρειαστεί να θέλει να κατακτήσει όλο το σύμπαν πρώτα, για να το καταλάβει… ας γίνει πιο γρήγορα.

«Δημιουργημένες προφητείες. Ένα πλάνο Εξουσιαστικής Κυβέρνησης η Παλαιά Διαθήκη. Στρατηγικό σχέδιο μέχρι την κατάληψη του κόσμου. Τόσο καλά οργανωμένο. Τόσο τέλεια ελεγχόμενο και δοσμένο μέχρι την τελευταία στιγμή. Μέχρι η προφητεία να βγεί αληθινή και να έχουν όλο τον κόσμο στον έλεγχο τους.»

4 thoughts on “22*Ο Έλεγχος στις Θρησκείες

 1. »Τελικά όπως φαίνεται, η δείψα για δύναμη και έλεγχο είναι τόσο μεγάλη που σε κάνει να ξεχνάς το καλό όλων γύρω σου και σε νοιάζει μόνο η δική σου προσωπική “ευτυχία”.

  Μα δεν μπορεί κανείς όμως, να αποκτήσει την πραγματική ευτυχία ούτε με την δύναμη, ούτε με τον έλεγχο. Ακόμη και όλη η γη να του ανήκε, ακόμη και όλα τα σύμπαντα»

  Δυστυχώς, έτσι λειτουργούν πολλοί άνθρωποι, εξασκώντας τις κατώτερες ζωικές τους λειτουργίες, ορμώμενοι από τον φόβο, και νομίζουν ότι μόνο με την επίθεση, την δύναμη, την εξουσία , θα εξασφαλιστούν οι ίδιοι – μέγα λάθος!
  Και, νομίζω τα σημερινά γεγονότα με τους ισραηλινούς στη Γάζα είναι μιά έκφραση αυτής της κατάστασης , σε επίπεδο κρατών.
  Και η Παλαιά Διαθήκη – στο κόλπο! Είναι λυπηρό που είναι μέρος του Χριστιανισμού, κι αυτό κάτι δείχνει.
  Και οι προφητείες περί καταστροφής κτλ. κι αυτές αποσκοπούν στον έλεγχο των μαζών, μέσω του φόβου..

  • Έτσι είναι…
   Ειδικά οι «αυτοεκλπηρούμενες» προφητείες της παλαιάς διαθήκης είναι κάτι παραπάνω απο ένα κυριολεκτικό στατηγικό σχέδιο παγκόσμιας εξουσίας.
   Τελικά είμασταν Ελεύθεροι ποτέ;
   Υπήρχε καιρός χωρίς Φασισμό;

 2. Δεν μπορώ να πω οτι έχω μελετήσει εκτεταμένα τις θρησκείες των άλλων πολιτισμών αλλά όσο για την Χριστιανική Θρησκεία είναι πολλά τα ψέματα,αρκετή η υποκρισία και λίγες οι αλήθειες.. Πολλά έχουν αλλάξει μέσα σε 1977 χρόνια…

  Έχω γράψει ένα σχετικό άρθρο στο Blog μου σχετικά με τα ψέματα και την αλήθεια και το πανηγύρι που έχει στηθεί γύρω απο την Θρησκεία.

  (http://masterchrisblog.wordpress.com/2010/05/02/%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B8%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%88%CE%B5%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%B9/)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s