*Μικρές Σοφίες?Γιατί;

Γιατί ο κόσμος δεν ακολουθεί τις βαθιές επιθυμίες τις καρδιάς του, που είναι το μόνο που θα τον κάνει ευτυχισμένο;

Δεν εννοώ κάποιο υλικό αντικείμενο ή έναν ερωτικό πόθο. Δεν θα σε κάνουν αυτά ευτυχισμένο. Πολλοί εχουν τα λεφτά και τους συντρόφους που επιθύμησαν και είναι ακόμη δυστυχισμένοι.

Γιατί ο κόσμος επηρεάζεται  περισσότερο απο το νου και φοβάται να ζήσει με την καρδιά;

Γιατί μας μάθανε να σκεφτόμαστε υπερβολικά πολύ και να ξεχνάμε να ζούμε. Γιατί μας μάθανε να μην κυνηγάμε τα Όνειρα μας, γιατί είναι αβέβαιο και μπορεί να μην τα καταφέρεις. Γιατί υποτίθεται είναι καλύτερα να έχεις μια συμβατική, μέσα στη ρουτίνα δουλειά, παρά να κάνεις αυτό που σου αρέσει.

«Η ύπαρξη πάντα σε καθοδηγεί και σε βοηθάει να κάνεις αυτό που σου αρέσει! Θέλει να είσαι ευτυχισμένος, θα κάνει τα πάντα για να είσαι…»

Ο κόσμος, θέλει να πιστεύει πως είναι λογικός αλλά ούτε αυτό δεν είναι. Γιατί αν ήταν, δεν θα καθόταν να κάνει κάτι που δεν του αρέσει. Αλλά θα κυνηγούσε το όνειρο του, την πραγματική επιθυμία της καρδιάς του που θα τον κάνει ευτυχισμένο. Δεν θα καθόταν να βλέπει τηλεόραση αλλά θα ζούσε τη ζωή του έντονα. Θα γέλαγε, θα χόρευε, θα Δημιουργούσε, θα αγαπούσε.

Γιατί ο κόσμος δεν αναρωτιέται; Γιατί δεν έχει περιέργεια για την αλήθεια; Γιατί θέλει να είναι Εγωιστής; Γιατί δεν ψάχνει να κάνει τον εαυτό του ευτυχισμένο;

Επειδή για ακόμη μια φορά, κανείς δεν του είπε ότι ευτυχισμένο θα τον κάνει η αγάπη για τον εαυτό του. Επειδή κανείς δεν του είπε ότι ευτυχισμένο θα τον κάνει αν κάνει καλό στον εαυτό του και σε όλους τους άλλους.

Γιατί κανείς δεν του τα είπε; Γιατί δεν μας τα είπαν στο σχολείο; Γιατί δεν έψαξε;

Γιατί είμαι άνθρωπος; Γιατί υπάρχουμε; Γιατί ζούμε; Γιατί πεθαίνουμε; Υπάρχει ενέργεια; Τι είναι; Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε;

Γιατί νιώθω; Πως γίνεται και σκέφτομαι; Απο που έρχονται οι σκέψεις;

Γιατί υπάρχει κυβέρνηση; Γιατί θέλουν να μας ελέγχουν; Γιατί ρωτάω;

Γιατί ήδη δεν τα ξέρουμε; Γιατί δεν είμαστε όλοι ευτυχισμένοι ήδη; Δεν μας αξίζει;

Γιατί κάνουν πολέμους; Γιατί δεν μας βοηθούν στην αυτογνωσία στα σχολεία; Γιατί προωθούν το σατανιστικό στοιχείο ακόμη και στην τέχνη;

Γιατί όλοι δειψούν για δύναμη;

Η Σοφία είναι η Δύναμη και η Δύναμη είναι η Αγάπη.

Χρειαζόμαστε κυβέρνηση; ΌΧΙ

Έλεγχο; Ούτε

Σωστή Παιδεία; Φυσικά! Η παιδεία με σοφία και αγάπη είναι η μεγαλύτερη δύναμη. Γίνε δάσκαλος του εαυτού σου και μάθε κάθε καλό που μπορεί να βοηθήσει και να κάνει ευτυχισμένο εσένα και τους άλλους γύρω σου.

2 thoughts on “*Μικρές Σοφίες?Γιατί;

 1. Θα ήθελα να παρακαλέσω, όπως θελήσετε να αποφασίσετε να μην δαιμονοποιούμε τα υλικά αγαθά και την προσπάθεια απόκτησής τους.
  Ευχαριστώ!
  Δημήτρης

  • Γεια σου φίλε Δημήτρη,

   Επειδή αναφέρω πως κάποιο υλικό αντικείμενο δεν θα φέρει σε κάποιον την ευτυχία, δεν πιστεύω ότι με αυτό το τρόπο δαιμονοποιώ τα υλικά αγαθά. Αν κάποιος μέσα του νιώθει πλήρης, δεν χρειάζεται κάτι εξωτερικό για να τον κάνει να το νιώσει. Άλλωστε ακόμη και κάποιος που δεν νιώθει πλήρης, πάλι κάτι εξωτερικό δεν μπορεί να τον ολοκληρώσει, διότι η ευτυχία είναι μια εσωτερική κατάσταση ολοκληρωμένης συνειδητότητας.

   Είναι όμως μεγάλη απόλαυση να χέρεσαι με τα αγαθά της ζωής και θα ήταν ωραίο όλοι να είμασταν σε υλική αφθονία. Αλλά όχι να αποζητούμε απ’ αυτά την ευτυχία, χωρίς να μπορούμε να την δημιουργούμε μόνοι μέσα μας, θα είναι σίγουρα ένα συναίσθημα παροδικής χαράς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s