*Μικρές Σοφίες♥Αυτοενδυνάμωση Αγάπης

Ο περισσότερος κόσμος στις μέρες μας νιώθει έλλειψη αγάπης και αποδοχής. Όλοι θέλουνε έναν σύντροφο να νιώθουν όμορφα και να κάνουν πράγματα μαζί. Συνήθως βέβαια αυτήν η επιθυμία υπάρχει για να ικανοποιήσει το άτομο την δική του έλλειψη και το κάνει απο εγωϊκή ανάγκη. Είναι εύκολο λοιπόν να μείνουμε και μόνοι ευτυχισμένοι, χαρούμενοι και όχι πικραμένοι αν δεν έχουμε κάποια περίοδο της ζωής μας έναν σύντροφο;

Ξέρω ότι δεν είναι πολύ εύκολο. Ο έρωτας που νιώθει κάποιος, συνήθως είναι σαν να «ζητιανεύει» την ενέργεια του άλλου ώστε να του τραβήξει το ενδιαφέρον, και να γεμίσει δύναμη απο την προσοχή του. Επίσης όταν το άτομο δεν τα καταφέρνει ώστε το ενδιαφέρον να είναι αμοιβαίο, «κολλάει» με αυτήν την σκέψη και την επιθυμία του, και νιώθει θλίψη και πόνο προσπαθώντας να κάνει το άλλο άτομο να ενδιαφερθεί.

Το μεγαλύτερο καλό που μπορεί να κάνει κάποιος σε ενα άτομο είναι να τον ενδυναμώνει σαν άνθρωπο. Που συνεπάγεται να τον γεμίζει με σοφία και αγάπη, να τον βοηθάει στην αυτογνωσία του ώστε να αποκτάει μεγαλύτερη δύναμη και περισσότερη ενέργεια. Το άτομο όταν αυτοενδυναμώνεται εσωτερικά, του προσδίδει εσωτερική ηρεμία και δύναμη χωρίς να ζητά και να θέλει να πάρει την ενέργεια απο ένα άλλο άτομο, τραβώντας του την προσοχή.

Γι αυτό συνηθως οι εσωτερικά δυνατοί, σοφοί άνθρωποι ελκύουν γύρω τους πολύ κόσμο, επειδή ο κόσμος «τρέφεται» απο την εσωτερική ενέργεια και δύναμη τους.

Ο Έρωτας για ένα ερωτευμένο ζευγάρι είναι ευλογία! Όσο είναι ερωτευμένοι ενδυναμώνει ο ένας τον άλλον και γι αυτό είναι ευτυχισμένοι. Όμως και πάλι επειδή δεν αυτοενδυναμώνονται εσωτερικά, γρήγορα πέφτουν στην παγίδα να ζητούν την προσοχή του άλλου και την ενέργεια του για να νιώσουν καλά. Όταν σε ένα ζευγάρι κάθε ένας αυτοενδύναμώνεται και ενδυναμώνει και τον άλλον, είναι σχεδόν βέβαιο πως ο έρωτας τους θα κρατήσει για καιρό.

Οπότε πρέπει να μην ξεχνάμε να είμαστε συνειδητοί, να θέλουμε το καλό του άλλου, και να επιθυμούμε να τον ενδυναμώσουμε και όχι να του παίρνουμε την ενέργεια θέλοντας να τραβήξουμε την προσοχή του.

Πάλι για ακόμη μια φορά κανείς δεν μας έμαθε ότι για να κάνουμε αληθινά ευτυχισμένο τον εαυτό μας και τον άλλον εξαρτάται απο την δική μας αυτοενδυνάμωση, εσωτερική πληρότητα, ευτυχία και δύναμη (πάντα όταν αναφέρω την λέξη δύναμη εννοώ ότι περιέχει σοφία και αγάπη μαζί, άλλωστε αυτό είναι η πραγματική δύναμη).

Όταν αρχίσουμε να αυτοενδυναμώνουμε τον εαυτό μας, να του δίνουμε συνεχώς αγάπη, να τον γεμίζουμε σοφία που θα μας γεμίζει δύναμη και ενέργεια τότε κατέχουμε το κλειδί για να βοηθήσουμε τον κόσμο γύρω μας, να τους ενδυναμώσουμε και να ερωτευθούμε αμοιβαία με μεγάλη σοφία!

Η παιδεία είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο που στα αντίστοιχα χέρια μπορεί να δημιουργήσει ένα άνθρωπο σοφό δημιουργό και δυνατό ή έναν ασυνείδητο άνθρωπο, καταστροφέα του εαυτού του και των γύρω του.

Εμείς φτιάχνουμε τον κόσμο μας, το μέλλον μας, τις ζωές και τους Εαυτούς μας! Αγαπήστε και ενδυναμώστε σοφά εσάς και τους γύρω σας!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s