*Μικρές Σοφίες♥Ελευθερία & Επανάσταση

-Είμαστε ελεύθεροι;

-Με την σημερινή «Δημοκρατία» που μόνο δημοκρατία δεν είναι με τόσο έλεγχο που μας ασκείται, δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ελεύθεροι.

Η εσωτερική μας ελευθερία προέρχεται απο τον βαθμό της συνειδητότητας μας. Δηλαδή, αν έχουμε συνειδητοποιήσει που φτάνουν τα όρια μας σαν ανθρώπινα όντα και πόσο εγκλωβισμένοι και ταυτισμένοι είμαστε με το φυσικό μας σώμα.

Η επανάσταση δημιουργείται πρώτα απο την προσωπική εσωτερική μας εξέγερση. Της εξέγερσης του Εαυτού, ώστε να ανακαλύψει το εγώ την πραγματική, πλήρη σοφία και δύναμη του. Όταν ο βαθμός συνειδητότητας κάποιου έχει φτάσει στο σημείο να νιώθει ότι δεν περιορίζεται απο το φυσικό σώμα τότε και σε φυλακή να τον βάλεις, θα είναι και θα νιώθει ελεύθερος.

-Η κοινωνική επανάσταση θα φέρει πραγματική αλλαγή αν δεν επέλθει η συνειδησιακή αλλαγή στην πλειοψηφία των ανθρώπων;

Η κοινωνική εξέγερση και επανάσταση είναι απο μόνη της ένα δείγμα συνειδησιακής διέγερσης και αφύπνισης. Όμως επειδή σε αυτόν τον αγώνα κάποιοι δεν θέλουν την επανάσταση μας, προσπαθούν να μας ξανά «υπνωτίσουν» και να ρίξουν ξανά την ενέργεια και την δύναμη μας. Η πραγματική και καθοριστική αλλαγή θα ερχόταν μόνο αν ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού έστρεφε την προσοχή προς τα μέσα του, ενδυνάμωνε τον εαυτό του και καταλάβαινε ότι για να ζούμε ειρηνικά πρέπει να είμαστε όλοι ίσοι και όλοι καλά. Αν αντιλαμβανόταν επίσης, ότι είμαστε όντα με απίστευτες δημιουργικές δυνάμεις, γεμάτοι ενεργειακό φώς και αγάπη, αρκεί να το επιλέξουμε.

Άρα μια κοινωνική επανάσταση χωρίς αφύπνιση των συνειδήσεων ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού δεν θα έφερνε πολύ μεγάλο και θετικό αποτέλεσμα.

Εσύ είσαι υπεύθυνος για τα όρια της προσωπικής σου ελευθερίας, αν θα νιώθεις να ξεπερνάς τα όρια της ύλης και του θανάτου, αν το πνεύμα σου θα ταξιδεύει χωρίς να χρειάζεται το σώμα.

«Ας έχουμε σαν στόχο το Ουτοπικό για να φέρουμε έστω και μια μικρή αλλαγή»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s