*Μικρές Σοφίες`~Όντα χωρίς Όρια

Τα συναισθήματα είναι απο αυτό τον κόσμο; Τον υλικό; Γιατί δεν τα βλέπουμε και δεν μπορούμε να τα αγγίξουμε;

Οι σκέψεις ανήκουν σε αυτό τον κόσμο; Τον φυσικό; Γιατί δεν τις βλέπουμε;

Τα συναισθήματα και οι σκέψεις μας είναι σε διαφορετικές συχνότητες και δεν προέρχονται απο το υλικό επίπεδο στο οποίο ζούμε. Τα συναισθήματα ανήκουν στο συναισθηματικό πεδίο και αντίστοιχα οι σκέψεις στο νοητικό. Άρα ζούμε σε τρία τουλάχιστον διαφορετικά πεδία. Το φυσικό/υλικό που είναι το σώμα μας, το συναισθηματικό στο οποίο βρίσκονται τα συναισθήματα μας και το νοητικό που περιέχει τις σκέψεις μας. Θα μπορούσαμε να πούμε πως κάθε πεδίο είναι και μια διαφορετική διάσταση, εμπλεκόμενη και αλληλοεξαρτόμενη με την υλική πραγματικότητα. Άρα οι άνθρωποι είμαστε πολυδιαστασιακά όντα αφού ζούμε ταυτόχρονα σε τρεις τουλάχιστον διαφορετικές διαστάσεις.

Στο υλικό «τα πάμε πολύ καλά». Ξέρουμε ποιο είναι το σώμα μας, πως να κινηθούμε και να κάνουμε τις δραστηριότητες μας. Ζούμε πολύ καλά σε αυτό αν το δούμε μεμονωμένα. Τι γίνεται όμως και με τα άλλα δύο επίπεδα που συνδέονται με αυτό τον κόσμο και πρέπει να ζούμε σε ισορροπία και στα τρία επίπεδα;

Όπως είναι ο υλικός μας κόσμος, οι σκέψεις και τα συναισθήματα μας δημιουργούν τους αντίστοιχους κόσμους μας. Αυτά τα οποία νιώθουμε υπάρχουν σε άλλες συχνότητες και δημιουργούν το συναισθηματικό μας σώμα. Το συναισθηματικό σώμα μας συνεχίζει να ζεί και να υπάρχει όσο ζούμε και εξελισσόμαστε, και μας επηρεάζει ανάλογα με τα συναισθήματα που έχουμε βιώσει/δημιουργήσει σε αυτό το πεδίο.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις σκέψεις μας. Υπάρχουμε και σε αυτό το επίπεδο δημιουργώντας νοητικά είδωλα που επηρεάζουν αντίστοιχα τα άλλα δύο πεδία. Οι σκέψεις και τα συναισθήματα συσσωρευόνται σε αυτά τα πεδία και δημιουργούν τις αντίστοιχες πραγματικότητες.

Όταν κάποιος ζεί μόνο στον υλικό κόσμο, χωρίς να εξισορροπεί τα συναισθήματα και τις σκέψεις του, σχεδόν σίγουρα θα του δημιουργήσουν μια σωματική διαταραχή με την εκδήλωση κάποιας ασθένειας.

Είμαστε πολυδιάστατα όντα. Δημιουργούμε τον εαυτό μας και τον κόσμο σε περισσότερα επίπεδα πέρα απο το υλικό. Είναι καλό να έχουμε συνείδηση και των υπόλοιπων σωμάτων μας, του συναισθηματικού και του νοητικού. Να μπορούμε να δημιουργούμε και να επιλέγουμε τα συναισθήματα μας και να διαμορφώνουμε τον συναισθηματικό μας κόσμο ανάλογα. Να μπορούμε να επιλέγουμε τις σκέψεις μας και να δημιουργούμε το νοητικό μας κόσμο ανάλογα. Και όταν μπορούμε να το κάνουμε αυτό και συντονίσουμε τα σώματα μας, θα έχουμε μια υγιή ύπαρξη και ένα υγιές σώμα.

Στα όνειρα μας ζούμε μέσα στο νοητικό και το συναισθηματικό μας σώμα. Γι αυτό βλέπουμε ανεξήγητα πράγματα μπερδεμένα μεταξύ τους. Όταν θα μπορούμε να διαμορφώνουμε συνειδητά και τα τρία μας σώματα, ο ύπνος μας θα είναι γαλήνιος και αντίστοιχα θα μπορούμε να βιώσουμε όμορφες εμπειρίες καθοδηγώντας τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας.

Καλές εξισσοροπήσεις επαναστάτες της ζωής… ;)!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s