*Μικρές Σοφίες∞Αλχημείες αγάπης

Όλες οι λειτουργίες του οργανισμού, η παραγωγή των ορμονών και κατ’ επέκταση η σωστή λειτουργία του σώματος ρυθμίζεται απο την υπόφυση. Απο την υπόφυση εκκρίνονται όλες οι ορμόνες και οι σημαντικές ουσίες που είναι απαραίτητες για την υγεία μας (κορτιζόλη, ανδρογόνα…κτλ).

Με τον διαλογισμό και με την κατάσταση «μη νού» επαναδραστηριοποιείται το έβδομο τσάκρα που σχετίζεται άμεσα με την υπόφυση. Διαταραχές στην έκκριση ορμονών απο την υπόφυση και όγκοι μπορούν να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα στην υγεία του ανθρώπου π.χ υπερπλασία των επινεφριδίων (σύνδρομο Cushing).

Ο νους μας καθορίζει την υγεία μας. Οι ασυνείδητες σκέψεις και τα συναισθήματα μας επιδρούν στο σώμα μας με τρόπο που δεν αντιλαμβανόμαστε όπως με την παραγωγή ορμονών και έκκρισης διάφορων άλλων ουσιών. Κάθε συναίσθημα δημιουργεί μέσα στο σώμα χημικές ενώσεις που μας επηρεάζουν είτε θετικά, είτε αρνητικά.

Τα αρνητικά συναισθήματα είναι πολύ τοξικά για τον οργανισμό δημιουργώντας τις αντίστοιχες χημικές ενώσεις. Όπως αντίστοιχα με τα θετικά.

Το συναίσθημα της χαράς σχετίζεται άμεσα με την ενδορφίνη, η οποία  εκκρίνεται απο τον οργανισμό αλλά χορηγείται και σε νοσοκομεία για αναισθησία στον πόνο. Πραγματικά όταν είμαστε πολύ χαρούμενοι το σώμα μας είναι πιο ανάλαφρο, σχεδόν μουδιασμένο και είναι πιο δύσκολο να αισθανθείς τον πόνο. Πολλές φορές, πάνω στα γέλια θα χτύπησες και ούτε που το κατάλαβες, και μετά απο κάποια ώρα που έγινες πιο σοβαρός εκδηλώθηκε ο πόνος.

Η οξυτοκίνη (ωκυτοκίνη, oxytocin) συνδέεται με το συναίσθημα του έρωτα και την μέθη του. Βλέπουμε πως και οι επιστήμονες αντιλήφθηκαν ότι τα συναισθήματα έχουν και την αντίστοιχη χημική σύσταση μέσα στο σώμα. Δεν θα μπορούσε να ήταν αλλιώς, αφού όλα συνδέονται μεταξύ τους.

Ο νους μπορεί να προγραμματίσει το σώμα. Οι εντολές του νού επιδρούν στον οργανισμό μας και το σώμα ακούει το νου. Μπορούμε να ζητήσουμε απο το σώμα ή απο το κέντρο ελέγχου του σώματος μας να ρυθμίσει τις ορμόνες μας, τις πρωτεΐνες και τις βιταμίνες, την χοληστερίνη για όσους έχουν, και γενικά όλα τα επίπεδα των ουσιών και ότι άλλο γνωρίζεις και μπορείς να φανταστείς.

Όταν θέλεις λίγο παραπάνω ερωτικές χημικές ενώσεις μέσα σου, ζήτα αύξηση της οξυτοκίνης και επανέλαβε το μερικές φορές. Αντίστοιχα με την ενδορφίνη για τον πόνο. Πειραματίσου και θα δείς… είναι σίγουρο ότι σου δημιουργούνται και τα αντίστοιχα συναισθήματα…

Καλές αλχημείες λοιπόν ... ;)!

One thought on “*Μικρές Σοφίες∞Αλχημείες αγάπης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s