*Μικρές Σοφίες&Χρωματιστές φωτιές

Τα χρώματα!!! Κόκκινο, Πορτοκαλί, Κίτρινο, Πράσσινο, Γαλάζιο, Μπλέ, Μώβ, Ρόζ

Οι συχνότητες και τα μήκη κύματος των χρωμάτων, της ορατής ακτινοβολίας, εκπέμπουν τις δικές τους ενεργειακές ποιότητες και ιδιότητες. Κάθε χρώμα μας επηρεάζει περισσότερο απ’ όσο νομίζουμε. Μας δημιουργεί συγκεκριμένα συναισθήματα, συγκεκριμένες σκέψεις. Οι δονήσεις του κάθε χρώματος μας επηρεάζουν ψυχολογικά αλλά και πνευματικά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν θεραπευτικά και όχι μόνο.

Τα χρώματα είναι ενέργεια όπως και κάθε τι άλλο. Όσοι ασχολούνται με Χρωματοθεραπεία ή και Κρυσταλλοθεραπεία γνωρίζουν τις ιδιότητες των χρωμάτων που αντιστιχούν σε κάθε ένα απο τα ενεργειακά κέντρα στο σώμα μας.

Απο την φυσική στο σχολείο είχαμε μάθει πώς το κάθε χρώμα έχει την δική του συχνότητα και το δικό του μήκος κύματος. Δηλαδή ότι κάθε χρώμα εκπέμπει κάτι διαφορετικό και μπορεί να αξιοποιηθεί αναλόγως.

Η φυσική αντιλήφθηκε νωρίς τις διαφορετικές ποιότητες των χρωμάτων και τα εκμεταλλεύτηκε ανάλογα. Τα λέιζερ της ιατρικής και της αισθητικής αλλά και τα όπλα λέιζερ έχουν χρησιμοποιήσει τις κατάλληλες συχνότητες και μήκη κύματος για να επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα με τον τρόπο λειτουργίας τους. Το βάθος το οποίο θα εισέλθει η ακτίνα στον ιστό του δέρματος και που ακριβώς θα προσπέσει είναι πολύ έυκολα μετρήσιμο πλέον με τα μηχανήματα που έχουμε.

Τα συναισθήματα μας είναι γεμάτα απο χρώμα! Με την βοήθεια των φωτογραφιών Κιρλιάν που αποτυπώνει το ενεργειακό μας σώμα (το μαγνητικό πεδίο που βρίσκεται γύρω απο κάθε άνθρωπο και κάποιοι το αποκαλούν αύρα) μπορούμε να δούμε την ενέργεια που ρέει γύρω μας και να εντοπίσουμε ακόμη και την μη ομαλή ροή ενέργειας, κάποια μπλοκαρίσματα.

Τα συναισθήματα μας είναι συχνότητες, και όπως και τα χρώματα είναι συχνότητες, εμφανίζουν το δικό τους χρώμα στο ενεργειακό επίπεδο. Ακόμη και τα ίδια τα φυσικά χρώματα, στο ενεργειακό πεδίο έχουν άλλα χρώματα! Επειδή είναι σε διαφορετικές συχνότητες.

Ας μιλήσουμε για τις ιδιότητες, τα συναισθήματα και άλλες επιρροές που προκαλεί το κάθε χρώμα.

Κόκκινο : Το χρώμα της πρωταρχικής ενέργειας, του θυμού, της δύναμης, της επιβίωσης,της σεξουαλικής ενέργειας (μη εκφραζόμενη), του πόνου, του πάθους, του εγώ. Συνδέεται με τα γεννητικά όργανα, την βάση της σπονδυλικής στήλης και το πρώτο τσάκρα.

Πορτοκαλί : To χρώμα της ζωτικής ενέργειας, της χαράς, του παιχνιδιού, της εκφραζόμενης σεξουαλικής ενέργειας. Συνδέεται με το κάτω μέρος της κοιλιάς, τα γεννητικά όργανα, το ιερό οστούν και το δεύτερο τσάκρα.

Κίτρινο (Χρυσό) : Το χρώμα του φωτός, της ζωής, της δημιουργικότητας, των παιδιών, την εγωϊκή προσωπικότητα, αλλά στην ανώτερη πλευρά του, σαν χρυσό του Εαυτού. Συνδέεται με την σπλήνα, το συκώτι, το ηλιακό πλέγμα και τον τρίτο τσάκρα.

Πράσσινο (Ρόζ) : Το πράσσινο είναι το χρώμα της θεραπείας. Συνδέεται με την καρδιά, το τέταρτο τσάκρα, και στην ανώτερη ενεργειακή του μορφή γίνεται το Ρόζ, το χρώμα της αγάπης.

Γαλάζιο : To γαλάζιο είναι το χρώμα της επικοινωνίας, του λόγου, της έκφρασης των σκέψεων με τον λόγο και γενικά της εκφραστικότητάς μας. Συνδέεται με τον λαιμό και εκεί βρίσκουμε το πέμπτο τσάκρα. Φέρει το συναίσθημα της γαλήνης και μας χαλαρώνει. Πολλοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον θυρεοειδή αδένα έχουν προβλήματα στην έκφραση του λόγου, αδύναμια υποστήριξης της γνώμης τους κτλ…

Μπλέ (Βαθύ Μπλέ) : To χρώμα της Νόησης. Σχετίζεται με τον εγκέφαλο, την επίφυση, τις νοητικές λειτουργίες και το έκτο τσάκρα που βρίσκεται ανάμεσα στα φρύδια και λίγο πιο πάνω προς το μέτωπο. Οι τηλεπαθητικές ιδιότητες έχουν σχέση με αυτό το χρώμα, διότι συνδέεται με το νοητικό πεδίο και μπορεί έτσι να γίνει κάποιος, δέκτης μιας σκέψης-συχνότητας απο αυτό το πεδίο. Είναι το χρώμα των συνειδητών καθαρών σκέψεων και των εμπνευσμένων ανθρώπων.

Μώβ : Θεωρείται το πιο πνευματικό χρώμα, συνδέεται με την ανώτερη συνειδητότητα και την αντίληψη ότι είμαστε όλοι ένα. Συνδέεται με την υπόφυση στον εγκέφαλο και το έβδομο τσάκρα στην κορυφή του κεφαλιού. Φαίνεται μώβ σε άτομα με κάποια πνευματική εξύψωση αλλά στην ολοκληρωτική του μορφή μετατρέπεται σε λευκό ή χρυσό φώς. Το φωτοστέφανο των αγίων στις εικόνες ακριβώς αυτό συμβολίζει.

Λευκό : Είναι εξαγνιστικό, μας καθαρίζει ενεργειακά σε νοητικό, συναισθηματικό, σωματικό και πνευματικό επίπεδο, βοηθάει σε ενεργειακά μπλοκαρίσματα. Δίνει προστασία. Είναι το χρώμα της αγνότητας και της κάθαρσης. Συνδέεται με το έβδομο τσάκρα σε ανώτερη του μορφή και την υπόφυση.

Χρυσό : Είναι το χρώμα της απεριόριστης αγάπης, σοφίας και δύναμης μαζί. Δίνει προστασία και μας συνδέει με ανώτερα ενεργειακά επίπεδα της ύπαρξης. Σχετίζεται με το έβδομο τσάκρα και την υπόφυση στην ιδανική του μορφή.

Τα χρώματα μπορούνε να μας βοηθήσουν καθώς τα οραματιζόμαστε, στα ρούχα που φοράμε, στον χώρο που ζούμε.

Η πιο επαναστατική μέθοδος όμως είναι με την δύναμη του οραματισμού. Όταν χρειαζόμαστε κάποια ποιότητα ή μια ιδιότητα απο αυτά τα χρώματα μπορούμε να το φανταστούμε σαν ένα φωτεινό χρωματιστό ενεργειακό σύννεφο γύρω μας. Βάλε την φαντασία σου, παίξε και γίνε αυθόρμητος. Μέσα σου έχεις την σοφία πώς να τα χειριστείς σωστά. Παίξε και πειραματίσου.

Δημιουργώντας στο νού σου την εικόνα ότι γύρω σου περιβάλλεσαι απο ένα φώς, στην ουσία αυτό που κάνεις είναι να εκπέμπεις αυτές τις συχνότητες γύρω σου, που είναι οι συχνότητες των χρωμάτων που προβάλλεις. Άρα λειτουργούν θεραπευτικά και σε επηρεάζουν ανάλογα. Όλοι οι ενεργειακοί θεραπευτές γνωρίζουν την θεραπευτική δύναμη του οραματισμού και μπορούν ακόμη να θεραπεύσουν ή να βοηθήσουν στην θεραπεία ενός άλλου ατόμου που βρίσκεται και σε απόσταση.

Ήθελα να φτιάξω πάλι ένα πολύχρωμο πόστνομίζω τα κατάφεραχε χε!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s