*Μικρές Σοφίες)(Το κλειδί της υπέρβασης

Πώς γίνεται να υπερβείς το εγώ; Αποστασιοποίηση

Πώς γίνεται να υπερβείς το νού; Αποστασιοποίηση

Πώς γίνεται να υπερβείς την ύλη; Αποστασιοποίηση

Η λύση είναι μια, και είναι να αποστασιοποιηθείς απο τον νού σου, το σώμα σου, και την ύλη. Τι εννοώ με την αποστασιοποίηση και πώς γίνεται;

Είναι πιο εύκολο αν έχεις κλειστά τα μάτια όταν το κάνεις.

Ξεκινάς και παρατηρείς το νού σου. Αφού το κάνεις και τον παρατηρείς σημαίνει ότι είσαι κάτι άλλο πέρα απο τον ίδιο το νού. Γιατί όταν παρατηρείς το νού, μένει κενός. Δεν υπάρχει καμία σκέψη. Τον παρατηρείς με κάτι λοιπόν που τον περιέχει. Άρα αυτό σημαίνει ότι είσαι αυτό που περιέχει το νού και όχι ο ίδιος ο νούς σου ή οι σκέψεις σου. Αποστασιοποίησου λοιπόν απο την ιδέα ότι είσαι ο νούς.

Τα μάτια ας τα έχεις ακόμη κλειστά. Παρατήρησε το σώμα σου. Μπορείς να υπάρχεις και χωρίς αυτό. Φέρε την αίσθηση της παρατήρησης και ότι είσαι κάτι πιο μεγάλο που περιέχει και το σώμα σου. Αποστασιοποιήσου απο το σώμα. Συνειδητοποίησε ότι είσαι κάτι πιο μεγάλο και πέρα απο το σώμα.

Με τα μάτια κλειστά ακόμη διεύρυνε την συνειδητότητα σου σε όλον το χώρο γύρω σου. Φέρε την ίδια αίσθηση όπως πριν με το σώμα. Νιώσε το σώμα και «άφησε» το, αποστασιοποιήσου, νιώσε τον χώρο, γίνε ο χώρος και αποστασιοποιήσου και πάλι.

Ίσως είναι δύσκολο τις πρώτες φορές να νιώσεις έξω απο το σώμα, πέρα απο το νού και τον χώρο. Απλά θέλει εξάσκηση, παρατήρηση, αποστασιοποίηση και συνειδητότητα καθαρή. Όταν θα σου συμβεί όμως, θα νιώσεις ότι ξεπερνάς αυτόν τον κόσμο. Ότι υπάρχεις πέρα απο αυτόν τον κόσμο αλλά και ταυτόχρονα μέσα σε αυτόν. Θα νιώσεις ευτυχία, ένα είδος ευτυχίας σαν απόλυτη ελευθερία, που τίποτα απο τον γήινο κόσμο δεν μπορεί να στην προσφέρει.

Η Επανάσταση του Εαυτού είναι η Υπέρβαση του εγώ!

Υ.Γ Όποιος θέλει μπορεί να γράψει και τις εμπειρίες του αφού έχει εξασκηθεί μερικές φορές…. φιλιά!!!!

5 thoughts on “*Μικρές Σοφίες)(Το κλειδί της υπέρβασης

 1. Η υπέρβαση

  Κάποτε έγινε ένας αγώνας βατράχων. Στόχος να ανέβουν στην ψηλότερη κορυφή ενός πύργου. Πολλοί άνθρωποι μαζεύτηκαν να τους υποστηρίξουν. Ο αγώνας άρχισε. Στην πραγματικότητα, ο κόσμος δεν πίστευε ότι ήταν εφικτό να ανέβουν οι βάτραχοι στην κορυφή του πύργου και το μόνο που άκουγες ήταν: «Τι κόπος! Ποτέ δεν θα τα καταφέρουν…». Οι βάτραχοι άρχισαν να αμφιβάλλουν για τους εαυτούς τους. Ο κόσμος συνέχιζε.. «Τι κόπος! Ποτέ δεν θα τα καταφέρουν…». Και οι βάτραχοι, ο ένας μετά τον άλλο, παραδέχονταν την ήττα τους, εκτός από έναν, που συνέχισε να σκαρφαλώνει. Στο τέλος, μόνο αυτός, και μετά από τρομερή προσπάθεια, κατόρθωσε να φθάσει στην κορυφή. Ένας από τους χαμένους βατράχους, πλησίασε να τον ρωτήσει πώς τα κατάφερε να ανέβει στην κορυφή. Τότε συνειδητοποίησε ότι…ο Βάτραχος…ήταν κουφός!!! Ποτέ μην ακούτε ανθρώπους που έχουν την κακή συνήθεια να είναι αρνητικοί, γιατί σας κλέβουν τις μεγαλύτερες λαχτάρες και πόθους της καρδιάς σας. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΣ ΚΟΥΦΟΣ ΒΑΤΡΑΧΟΣ!

  Το πήρα απο αυτό το μπλόγκ http://ipervasi.wordpress.com/
  ευχαριστώ!!!!

 2. Μια άλλη υπέροχη ιστορία είναι με τα δύο βατραχάκια που έπεσαν μέσα σε μια καρδάρα με γάλα.

  Το ένα ήπιε πολύ πολύ γαλά τα παράτησε και πνίγηκε… Το άλλο όμως δεν τα παράτησε εύκολα. Χτύπαγε τα ποδαράκια του και τα χεράκια του με όλη του την δύναμη για να κρατηθεί. Χτύπαγε, χτύπαγε… χτύπαγε… ώσπου το γάλα άρχισε να πήζει… σιγά σιγά έγινε βούτυρο απο το χτύπα χτύπα, και έτσι πάτησε στο βούτυρο που είχε γίνει στερεό και μπόρεσε και βγήκε στην επιφάνεια ξανά…

  Είναι απο τις πιο αγαπημένες μου ιστοριούλες… ;)!

 3. καλημερα,
  υπερβαση του εγω… εξω απο το εγω..η αντικαθιστωντας το εγω με κατι αλλο λεω εγω.. οτι ψευτικο με το αληθινο του..αντικατασταση του εγω με την ψυχη μας..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s