*Μικρές Σοφίες][Ο Έλεγχος

Η κοινωνία μας είναι έτσι δομημένη που μας ασκείται έλεγχος σχεδόν απο κάθε σύστημα. Το οικονομικό, η παιδεία, η θρησκεία, η κυβέρνηση, η τηλεόραση όλα είναι ελεγχτικές «μηχανές» που μας αλλάζουν και μας διαμορφώνουν. Αυτά μας έχουν δημιουργήσει έτσι όπως είμαστε, και εμείς αφεθήκαμε να μας διαμορφώσουν όπως θέλανε. Όπως θέλανε ποιοι; Μα φυσικά αυτοί που ελέγχουν αυτά τα συστήματα.

Μας έχουνε κάνει να έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ αυτόν τον έλεγχο, και αυτά τα ελεγχτικά συστήματα που πλέον μας φαίνονται απολύτως φυσιολογικά. Αν για παράδειγμα πείς σε κάποιον ότι δεν χρειαζόμαστε όυτε κάποια κυβέρνηση να ελέγχει, ούτε τα χρήματα για να ζήσουμε καλά και ευτυχισμένοι, το πιθανότερο είναι να σε θεωρήσει για τρελό. Θα σου πεί, μα τότε θα έχουμε αναρχία. Και δυστυχώς, είναι στο ίδιο σύστημα και πάλι να σε κάνουν να πιστεύεις ότι όποιος τα λέει αυτά είναι τρελός. Γιατί έτσι και γίνει μια Επανάσταση Αγάπης και καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να είμαστε όλοι ίσοι, ελεύθεροι και αγαπημένοι, θα χάσουν την εξουσία τους, το βόλεμα τους, και όχι, δεν το θέλουν καθόλου όλο αυτό. Έχουν ψύχωση με τον έλεγχο.

Μου φαίνεται πραγματικά πολύ περίεργο πώς ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε χρήματα. Οι τεχνολογικές μας ικανότητες είναι σε τόσο υψηλό επίπεδο που θα μπορούσαμε να παράγουμε τα πάντα, κάθε αγαθό, σε πλήρη αφθονία για όλους. Όλοι θα είχαμε απ’ όλα και θα είμασταν καλά. Όταν κάποιος το σκεφτεί αυτό, και το ότι δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο ακόμη, κάνει εμφανές τον έλεγχο που μας ασκείται.

Η δίψα για εξουσία σε έναν ακαλλιέργητο άνθρωπο είναι τεράστια. Γιατί στην πραγματικότητα νιώθει αδύναμος μέσα του, και είναι. Δεν μπορεί να ελέγξει τον ίδιο του τον εαυτό και γι’ αυτό θέλει να το επιβάλλει εξωτερικά  σε άλλους, σε ζώα, ακόμη και σε αντικείμενα.

Τα πάντα είναι ενέργεια. Όλοι είμαστε ένα.

Μέχρι να το καταλάβουμε όλοι αυτό θα έχουμε πολέμους, φτώχεια, φόβο, έλλειψη, έλεγχο, θυμό, οργή.

Ας αγαπήσουμε ακόμη και αυτούς που θέλουν να ελέγχουν, αυτό τους λείπει, και ας τους βοηθήσουμε να αγαπήσουν τον εαυτό τους και κάθε άλλον γύρω τους. Ας τους μάθουμε ότι όλοι είμαστε Ένα!

Γιατί έτσι είναι! Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη Αλήθεια απο αυτό!

8 thoughts on “*Μικρές Σοφίες][Ο Έλεγχος

 1. Συμφωνώ απόλυτα ότι όλα γίνονται για τον έλεγχο – η εξουσία είναι πολύ πιό μεθυστικη΄από τον πλούτο ( τα τελευταία χρόνια κατάλαβα το παληό ρητό » τον πλούτο πολλοί εμίσησαν, την δόξα ουδείς» – με δόξα εννοούν την εξουσία μάλλον-).
  Αυτή είναι μιά καθαρά ζωική τάση, που προέρχεται απο τον φόβο, και δυστυχώς δεν έχει εξαλειφθεί παρά τα τόσα χρόνια »εξέλιξης » του ανθρώπου- και δεν δείχνει σημάδια ότι θα εξαλειφθεί στο μέλλον.
  Επειδή λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι μόνο τα ζωώδη καταλαβαίνουν, εγώ λέω να μην τους αγαπήσω, όπως προτείνεις στις ‘Μικρες φιλοσοφίες’, αλλά να τους κόψω καμμιά δαγκωνιά, μήηηπως και καταλάβουν…Αυτές είναι οι »κυνικές φιλοσοφίες’!

  • Αστειεύτηκα, για την »δαγκωνιά»! Δεν σκοπεύω να δαγκώσω κανέναν, γιατί όχι μόνο δεν έχω τίποτα να κερδίσω, αλλά μάλλον θα βρεθώ και κατηγορούμενος,ως λυσσασμένος!
   -Αλλά,λίγο χιούμορ χρειάζεται καμμιά φορά…

 2. Συγνώμη για την καθυστέρηση…
  Όταν είναι να κάνουμε κάτι, να είναι για να επιφέρουμε κάποιο καλό σε εμάς ή σε άλλους… (αυτό εννοούσα με το τι έχει να κερδίσει με αυτήν την πράξη… που μοιάζει με μια πράξη εκδίκησης)

  • Η »δαγκωνιά» δεν είναι απαραίτητα πράξη εκδίκησης – μπορεί να είναι και πράξη ΔΙ-εκδίκησης, δηλαδή να διεκδικεί κανείς αυτά που πιστεύει ότι είναι σωστά και δίκαια, και αν βέβαια όλοι οι άλλοι τρόποι συννενόησης και συνδιαλλαγής έχουν εξαντληθεί. Και δεν εννοώ ‘δαγκωνιά’ με κάθε σημασία της λέξης, αλλά κάτι που να γίνει πιό αισθητό από όλους.

   -Οσο για το κέρδος : όλοι κάνουμε κάτι για να κερδίσουμε – αλλά εξαρτάται τι είδους κέρδος είναι? μπορεί να είναι κέρδος για όλους- αρα και για μένα- ή κέρδος μόνο για την πάρτη μου και κακό για κάποιον άλλο ή τους υπόλοιπους. Ακόμα και στις καλές πράξεις που κάνουμε για κάποιους άλλους χωρίς εμφανές άμεσο κέρδος για μας, σίγουρα κάτι κερδίζουμε…Αδιόρατο μεν, υπαρκτό δε..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s