*Μικρές Σοφίες♣Η Φύση&η Γαία

Η Γή είναι το σπίτι μας. Σε αυτήν οφείλουμε την ζωή μας. Η Γαία, μας φιλοξενεί στον πανέμορφο πλανήτη της. Όλα όσα έχουμε τα έχουμε πάρει απο αυτήν. Όλα, τα πάντα. Τα σπίτια που φτιάξαμε, τα χρήματα που δημιουργήσαμε, οι κρύσταλλοι που πουλάμε, τα ξύλα που καίμε για να έχουμε φωτιά, τα υλικά για την «υπεραναπτυγμένη» μας τεχνολογία. Όλα τα έχουμε δανειστεί για να δημιουργήσουμε ότι φτιάξαμε. Και απλά νομίζουμε πώς ότι φτιάξαμε ανήκουν σε μας. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Καλώς να φτιάχναμε πράγματα για το καλό μας, όμως καταστρέφουμε την ίδια την Γή μας, το σπίτι μας, τον ίδιο μας τον εργαλειοδότη! Όπως ο εργαλιοδότης μπορεί να σου δώσει ένα νυστέρι αν του το ζητήσεις, η επιλογή είναι στον ίδιο τον χειρούργο πώς θα χρισημοποιήσει το νυστέρι. Μπορεί να σκοτώσει και τον εργαλιοδότη και τον ασθενή αλλά μπορεί και να σώσει μια ζωή και να κάνει φίλο και τον εργαλιοδότη. Εσύ τι κάνεις; Τι κάνουμε σαν ανθρωπότητα πια; Δεν μπορούμε να σκεφτούμε το καλό μας; Τόσο δύσκολο το έχουμε κάνει. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε αμέσως πρώτα το δικό μας το καλό και του κόσμου.

Η Γή είναι συνειδητή όπως εσείς. Σκέφτεται και αισθάνεται, Ζεί. Σας νιώθει όλους σας. Νιώθει κάθε σας βήμα. Απο αυτήν ζείτε, την τροφή της, αυτήν σας συντηρεί. Όταν της επιτίθενται τα ίδια της τα παιδιά νομίζετε ότι θα μας ανεχτεί; Ήδη μας έχει ανεχτεί πάρα πολύ. Τόσο που δεν γίνεται άλλο πια.

Ή θα αλλάξουμε ή θα μας καταστρέψει. Της είναι τόσο εύκολο. Με έναν, δύο σεισμούς και δύο, τρία ηφαίστεια και ησύχασε η καημένη. Κι όμως κάνει υπομονή να δεί. Θα αλλάξουμε; Θα καταλάβουμε επιτέλους; Μα αναρωτιέται, είναι τόσο χαζοί οι άνθρωποι πια; Πώς γίνεται να μην βλέπουν τι κάνουν; Πως γίνεται να μην καταλαβαίνουν ότι σκοτώνουν την ίδια τους την μητέρα γή, το σπίτι τους.

Γι αυτό μας προειδοποιεί. Ας ζήσουμε βιολογικά ξανά. Με δικό μας εκτροφικό σύστημα, αγνό. Με δικές μας καλλιέργειες. Ναι, ακόμη και ο καθένας στο σπίτι του. Αυτά που τρώμε απο τις βιομηχανίες είναι άρρωστα. Είναι αρρωστημένοι αυτοί που μαντρώνουν σαν αντικείμενα τα ζώα μόνο και μόνο για να βγάλουν λεφτά. Χωρίς κανένα σεβασμό για την φύση, τα ζώα, πόσο μάλλον για τον ίδιο τους τον εαυτό και τον συνάνθρωπο που τον σκοτώνουν.

Ας αλλάξουμε γιατί η ώρα της Εξέγερσης πλησιάζει. Η επανάσταση της Γής δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, και αν ξεκινήσει δεν θα είναι για καλό μας. Το έκανε το καλό της τόσο καιρό. Μας προσέφερε τα πάντα! Σαν τον πιο καλό Θεό, και εμείς την καταστρέψαμε…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s