*Μικρές Σοφίες )♥( Οι Σκιές στο Φώς*!

Πολλά έχουν ειπωθεί για τις σκιές. Πολλοί έχουν εμπειρίες και βιώματα μαζί τους. Τί είναι;

Όπως υπάρχουμε εμείς οι άνθρωποι. Όπως κάποιοι πιστεύουν στους αγγέλους και σε οντότητες του φωτός. Έτσι υπάρχουν κι άλλα επίπεδα ύπαρξης και οντότητες σε διαφορετικά μήκη κύματος απο ότι είμαστε εμείς. Σε κόσμους αόρατους για το ανθρώπινο μάτι.

Κάποιος θα μπορούσε να πεί πώς γίνεται να υπάρχουν αφού δεν τα βλέπουμε; Και οι υπέρυθρες και οι υπεριώδεις ακτινοβολίες και χίλιες δύο άλλες δεν φαίνονται με ανθρώπινο μάτι και όμως υπάρχουν και προξενούν βλάβες και κακό στην υγεία μας.

Θα μιλήσω για τις σκιές έτσι όπως τις αντιλαμβάνομαι ο ίδιος. Φαίνονται σαν μαύρα μεγάλα ογκώδη ενεργειακά «σύννεφα» ακαθορίστου μορφής αλλά σαν μακρόστενες φιγούρες τις πιο πολλές φορές. Νιώθεις φόβο ή και ανατριχίλα συνήθως όταν είναι κοντά σου ή σε κάποιο μέρος.

Η εμπειρία μου με τις σκιές ξεκίνησε όταν ήμουν πολύ μικρός. Στο γυμνάσιο που είχα ήδη ξεκινήσει το μονοπάτι της αναζήτησης, χωρίς κάποιον πνευματικό δάσκαλο ή κάποια σοφή καθοδήγηση, με έβαλε πολύ γρήγορα στην ανάμιξη μου μαζί τους. Τις έβλεπα καθώς έβγαινα στο μπαλκόνι το βράδυ και πολλές φορές με κυρίευε ο τρόμος και η αρνητική τους ενέργεια.

Θα έλεγα γι’ αυτές αν τις «προσωποποιούσα» ότι είναι το συναίθημα του φόβου. Όπως η Αγάπη πιστεύω ότι είναι μια συνειδητή ενέργεια και μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί της έτσι είναι και κάθε άλλη ενέργεια. Κάθε είδους ενέργεια είναι συνειδητή και «ζητά» την επέκταση και την εξάπλωση της. Έτσι κάνουν και οι σκιές, ο φόβος.

Ο τρόμος στην γή τα τελευταία χρόνια εξαπλώνεται συνεχώς. Οι πόλεμοι, ο εγωισμός, οι αντιδικίες, η κακία, η ζήλια, ο φόβος, έχουν πάρει τρομακτικές διαστάσεις στις ψυχές των ανθρώπων. Όσο τροφοδοτούμε αυτά τα συναισθήματα και τις αρνητικές καταστάσεις τόσο περισσότερο δημιουργούμε σκοτεινή αρνητική ενέργεια στην γή, σε μας και τους γύρω μας.

Με την βοήθεια μιας φίλης στην δύσκολη μου εφηβία, εμφανίστηκε η συμβουλή της την σωστή στιγμή. Ο πρώτος άνθρωπος που μου μίλησε για το Φώς σαν όπλο κι ασπίδα.

Μου είπε : «Κάθε φορά που θα αντιλαμβάνεσαι τις σκιές θα οραματίζεσαι τον εαυτό σου μέσα στο φώς. Σαν να δημιουργείται γύρω σου ένας ήλιος. Και θα στέλνεις με το νού σου, προς την κατεύθυνση που τα είδες, το Φώς«.

Κι έτσι έκανα. <<Το Φώς έγινε το όπλο και η ασπίδα μου μαζί! Η Αγάπη άρχισε να μου «μιλά». Το συνειδητό ταξίδι προς το Φώς είχε αρχίσει>>.

8 thoughts on “*Μικρές Σοφίες )♥( Οι Σκιές στο Φώς*!

 1. Άσε φίλε μου τον περασμένο Σεπτέμβρη, μαζί με μια καταπληκτική και πρωτόγνωρη εμπειρία διεύρυνσης της συνείδησης, δέχτηκα μια «καταπληκτική» επίσκεψη από «σκιές» όπως ακριβώς την περιγράφεις. Εξ αρχής είχα πει πως ο φόβος των γύρω μου, η έλλειψη κατανόησης από μερους τους της εμπειρίας που είχα και η αδυναμία μου να εκφράσω σε κατανοητή γι΄αυτούς γλώσσα τα καταπληκτικά μηνύματα που έπαιρνα, με αποδυνάμωσαν από τη στενοχώρια τόσο, που δέχτηκα ισχυρό χτύπημα από σκιές… δηλαδή «ενσωματωμένες ενέργειες φόβου»…

  Μου έγινε μάθημα όμως. Τώρα γνωρίζω πως δεν μπορείς να εκφράσεις με λόγια ΠΟΤΕ μια τέτοια εμπειρία και πως η προσπάθεια να δώσεις χαρά και στους γύρω σου μοιραζόμενος κάτι τέτοιο, τελικά όχι μόνο άσκοπη, αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνη μπορεί να γίνει…

  Μάλιστα αντί για χαρά εισπράττουν φόβο από την απύθμενη ανασφάλεια τους και το κόλλημα τους στη «συμβατή υλική πραγματικότητα», που το μόνο «σίγουρο» γι΄αυτούς είναι να αμφιβάλλουν για τη νοημοσύνη σου ξαφνικά…

  Πάντως έχω την εντύπωση πως στο προσεχές μέλλον θα βιώσουμε συλλογικά τέτοιες εμπειρίες διεύρυνσης της συνείδησης…

  Όμως μέχρι τότε επικοινωνούμε αναγκαστικά μόνο στη «γλώσσα» που κατανοούν οι «πολλοί»…

  • Ίσως να έχεις δίκιο τοξότισσα για το ότι μπορεί να βιώσουμε τέτοιες καταστάσεις και συλλογικά, που ήδη τις βιώνουμε για να λέμε την αλήθεια, αλλά ακόμα πιο ισχυρά. Ίσως γι΄ αυτό δεν ήταν τυχαία αυτή η ανάρτηση.
   Με το φώς και την αίσθηση αγάπης όμως δεν μπορούν να σε πλησιάσουν ;), να το θυμάσαι!

 2. Από τι τρέφονται οι σκιές;
  Ποιά η σχέση σκιάς – φωτός;
  Καλή φαίνεται, ερωτευμένε, η πρότασή σου,( Με το φώς και την αίσθηση αγάπης όμως δεν μπορούν να σε πλησιάσουν ;), να το θυμάσαι!), όμως το ίδιο καλό κι αθώο έδειχνε και το όμορφο ευωδιαστό λουλούδι, παγίδα της Περσεφόνης που την οδήγησε κατευθείαν στο βασίλειο των σκιών του Πλούτωνα.

  • Οι σκιές τρέφονται απο αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις. Η σχέση τους είναι δυαδική, δεν μπορεί να υπάρξει το ένα χωρίς το άλλο. Άρα υπάρχουν δύο λύσεις.
   Η μία είναι ότι πας στο άλλο άκρο δηλαδή στο φώς, θετικά συναισθήματα και σκέψεις και η άλλη είναι η αποστασιοποίηση και η παρατήρηση.
   Η πραγματική λύση λοιπόν δεν είναι ούτε το φώς αλλά ο κενός νούς, η συνειδητότητα.
   Και μιας και συζητάμε γι΄ αυτό, σήμερα είναι η γιορτή του φωτός, Χρόνια πολλά Φώς!!!
   Εσύ έχεις κάποια πρόταση πράσσινο λιοντάρι;

 3. Πολύ καλό, να τις αγνοήσουμε λοιπόν…
  να μην ανησυχίσουμε αν περιτρυγιρίζουν τα παιδιά μας… και να δώσουμε απόθεμα αγάπης και εμπιστισύνης να έχουν για να τις αγνοούν και αυτά με τη σειρά τους εάν δεν θα είμαστε κοντά κάποια στιγμή…\

  έΛα μου όμως που ειδικά κάποιοι θρησκόληπτοι τις καλούν καθώς αισθάνονται αδυναμία να αντικρύσουν το σκοτάδι μέσα στο οποίο ζουν,,, και θαρρούν πως «από αγάπη» αντιδρούν με απόγνωση και λύπη…

  Ένα είναι σίγουρο:
  ο φόβος είναι το αντίθετο της αγάπης και η χειρότερη πνευματική αλυσίδα του ανθρώπου…

 4. Φως και σκιά, αρνητικά και θετικά συναισθήματα, καλό και κακό, θεός και διάβολος, τ αντίθετα είναι ταυτά, ένα νόμισμα με δύο όψεις.
  Οι παλιοί μάγοι, αναφέρει ο Καστανέντα, συνήθιζαν να προσφέρουν τους μαθητές τους στα ανόργανα…
  Σήμερα; αχά πολλά συνεχίζουν να έρπουν σε υπόγειες διαδρομές, σπέρνοντας τον πανικό που οι ίδιοι δημιουργούν και πολλά να συμβαίνουν σε σύγχρονα ρεύματα, που τάχα προσφέρουν λύση σωτήρια και πολλές σκοτεινές λατρείες κρύβονται πίσω από ένα φωτεινό παραπέτασμα….

 5. Πολύ καλό. Νομίζω οτι αν στη ψυχή μας κυριαρχεί ο αυτοέλεγχος, η αυτογνωσία, η αυθεντικότητα και η εξέλιξη του εαυτού μας δεν θα υπάρχουν σκιές, αλλά μόνο φώς, ελπίδα, αγάπη, αρετή, σωφροσύνη, φρόνηση και άλλα πολύ ωραία θετικά νοήματα και σκέψεις.
  Η ενδυνάμωση του εαυτού μας συντελεί στην ψυχική μας ηρεμία, ευτυχία και γαλήνη και βοηθά έμεσα και στο καλό των άλλων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s