*Μικρές Σοφίες¤Η Θέληση :¤)!!!

Η Θέληση και οι επιθυμίες μας πηγάζουν απο την καρδιά. Όταν ακολουθούμε τις παρορμήσεις τις καρδιάς και όχι του νού, τότε είμαστε ευτυχισμένοι.

Πολλοί πνευματικοί διδάσκαλοι έχουν μιλήσει για την απουσία της θέλησης και της μη θέλησης.

Θυμάμαι όταν διάβαζα παλιά ενα βιβλίο του Osho, το Νιρβάνα ο ανύπαρκτος στόχος, με είχε μπερδέψει τόσο πολύ με το θέμα της θέλησης που μου πήρε κάμποσο καιρό με αρκετό διαλογισμό να τα βάλω σε μια σωστή τάξη.

Στο βιβλίο ο Osho λέει στην ουσία ότι πρέπει να σταματήσουμε να επιθυμούμε και να μην έχουμε θέληση. Μπορεί να είναι σωστό αυτό που λέει απο την δική του ανώτερη πνευματική σφαίρα αλλά έτσι όπως το γράφει στο βιβλίο, έναν άνθρωπο θα μπορούσε πολύ εύκολα να τον οδηγήσει σε παθητικότητα και απραξία στην ζωή του.

Ο Osho απο το σημείο που μπορεί να βρίσκεται ο ίδιος, εννοεί ότι στην ανώτερη πνευματική αυτή σφαίρα σταματάς να επιθυμείς, επειδή νιώθεις ένα με την Ύπαρξη και άρα δεν σου χρειάζεται κάτι άλλο.

Για έναν άνθρωπο που δεν νιώθει ακόμη αυτήν την πληρότητα και επιθυμεί ακόμα πράγματα απο αυτόν τον κόσμο δεν μπορείς να του πείς να σταματήσει να επιθυμεί ή να μην ακολουθήσει τις επιθυμίες τις καρδιάς του. Θα αρρωστήσει. Ήδη όσοι δεν κάνουν στις ζωές τους αυτό που πραγματικά επιθυμούν και τους λέει η καρδιά τους, τους γεμίζει μια τόσο μεγάλη θλίψη που τους δημιουργεί προβλήματα υγείας.

Η επιθυμία για την ένωση με την Ύπαρξη είναι πιο μεγάλη σε άλλους και σταματούν απο ένα σημείο και μετά να επιθυμούν κάτι απο αυτόν τον κόσμο. Η ευτυχία που σου δίνει η αίσθηση ότι είσαι ένα με τα πάντα και ότι είσαι τα πάντα, δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα απο τον υλικό κόσμο.

Να θυμάσαι… Ούτε ο έρωτας, ούτε η δόξα, ούτε τα χρήματα, ούτε η ομορφιά, ούτε το σέξ, ούτε η εξουσία μπορεί να σε κάνουν πραγματικά ευτυχισμένο… ακόμη και αν τα είχες όλα αυτά μαζί…

τίποτα… εκτός απο τον ίδιο σου τον εαυτό… απο την δική σου εσωτερική αδιαχώριστη πηγή με το Είναι… που είναι όλα αυτά που ζητάς εξωτερικά και ακόμη περισσότερα…

αυτό το φώς που βρίσκεται μέσα σου, που δίνει Ζωή στα πάντα, που είναι η Ζωή.

One thought on “*Μικρές Σοφίες¤Η Θέληση :¤)!!!

  1. Πραγματικά, ο άνθρωπος θα μπορούσε να είναι ευτυχισμένος, αν δεν υπήρχε η Θέληση – εγώ θα έλεγα , αν δεν υπήρχε η ΕΠΙΘΥΜΙΑ – δηλαδή αυτό που κάνει τον άνθρωπο να μην είναι ποτέ ευτυχισμένος, γιατί πάντα -νομίζει- ότι κάτι του λείπει, και δεν χαίρεται με αυτά που ήδη έχει.
    – Στον κόσμο που ζούμε, είναι τόσο δύσκολο να το θυμάται κανείς πάντα!

    Καλή Χρονιά !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s