*Μικρές Σοφίες◊To Συναίσθημα

Όσο περισσότερο εξελισσόμαστε πνευματικά τόσο μεγαλώνει και το συναισθηματικό μας πεδίο. Όσο πιο ευαίσθητο είναι το συναισθηματικό μας σώμα δέχεται όλο και περισσότερες συχνότητες και αντιλαμβάνεται περισσότερα πράγματα γύρω του. Ένα πνευματικό όν που έχει εξελιχθεί πολύ, μπορεί να νιώθει όλο το συναισθηματικό πεδίο της Γής ή και ακόμα πιο μακριά απο αυτή.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αντίστροφα αυτή την γνώση. Όσα περισσότερα νιώθουμε και όσο περισσότερο ευαίσθητοι γινόμαστε με το περιβάλλον γύρω μας, αντιλαμβανόμαστε περισσότερα και αναπτυσσόμαστε πνευματικά. Όμως αν δεν μπορούμε εύκολα να ηρεμούμε και να χειριζόμαστε τα συναισθήματα μας, εύκολα μπορούμε να επηρεαστούμε απο μια αρνητική κατάσταση που υπάρχει γύρω μας.

Γίνε αισθαντικός και αφουγκράσου με το σώμα σου γύρω τον χώρο που βρίσκεσαι. Μην πιέζεσαι, νιώσε πιο χαλαρός και προσπάθησε να γίνεις δεκτικός στο περιβάλλον. Θα νιώσεις ότι αρχίζεις να διευρύνεσαι και ότι συνδέεσαι και νιώθεις τον χώρο μέσα σου, σαν να είσαι το κάθε τι που είναι γύρω σου.

Πολλοί πνευματικοί δάσκαλοι μας έχουν μιλήσει για την συμπόνια. Είναι ακριβώς αυτό. Όταν συμπoνάς κάποιον γίνεσαι ένα μαζί του. Όταν γίνεσαι ένα με κάτι καταλαβαίνεις τον πόνο του, καταλαβαίνεις τι περνάει. Έτσι νιώθεις συμπόνια, όταν γίνεσαι και ενώνεσαι με τον άλλον.

Η ανθρωπότητα δεν έχει αναπτύξει αρκετά την συναισθηματική της ευφυΐα ώστε να είναι πιο συμπονετική, να νιώθει εύκολα αγάπη, να συγχωρεί, να εκφράζει τα συναισθήματα της και να αφήνεται…

Όσο πιο διευρυμένο είναι το συναισθηματικό μας πεδίο, τόσο περισσότερα πράγματα νιώθουμε, καταλαβαίνουμε και ζούμε. Γινόμαστε λιγότερο εγωιστές και συνδεόμαστε περισσότερο με το όλον.

2 thoughts on “*Μικρές Σοφίες◊To Συναίσθημα

  1. Όσο περισσότερο εξελισσόμαστε πνευματικά τόσο μεγαλώνει και το συναισθηματικό μας πεδίο.

    Λειτουργούμε σαν πομποί και δέκτες αρμονικά
    και αλληλοεπιδρούμε δυναμικά!

    Καλημέρα μεγάλε ερωτευμένε σοφέ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s