*Μικρές Σοφίες∂’Σκεπτομορφές

Τί είναι οι Σκεπτομορφές;

Ο νούς μας έχει απίστευτη δύναμη. Η συνήθεια έχει απίστευτη δύναμη επίσης. Όταν μια σκέψη επαναλαμβάνεται συνεχώς αποκτάει πολύ ενέργεια και δύναμη. Όταν σκεφτόμαστε κάτι πολύ συχνά του δίνουμε την ικανότητα να αρχίσει να πραγματοποιείται, και σιγά σιγά βοηθάμε να εκδηλωθεί στο φυσικό πεδίο απο το νοητικό. Όταν επιλέγουμε τις σκέψεις μας και είμαστε συνειδητοί δεν διατρέχουμε κάποιον κίνδυνο ή πρόβλημα.

Το πρόβλημα αρχίζει να εμφανίζεται όταν επαναλαμβάνονται συχνά οι ασυνείδητες σκέψεις. Σκέψεις δηλαδή που δεν επιλέξαμε εμείς να  σκεφτούμε. Αυτές οι σκέψεις έρχονται συνήθως όταν είμαστε αφηρημένοι ή ονειροπολούμε.

Οι σκεπτομορφές λοιπόν, είναι σκέψεις (που έχουν γίνει συνειδητά ή ασυνείδητα) στις οποίες έχουμε «δώσει» μεγάλη ποσότητα ενέργειας και προσκολούνται στο νοητικό μας πεδίο. Έχουν αποκτήσει τόσο πολύ ενέργεια που κάποιοι τις αποκαλούν και οντότητες.

Οι καπνιστές και γενικά ο κάθε είδους εθισμός προκαλείται απο αυτήν την συνήθεια ασύνειδητης σκέψης. Θα μπορούσαμε να πούμε δηλαδή ότι ο εθισμός σε κάτι είναι επιρροή μιας σκεπτομορφής. Διότι είναι μια ασυνείδητη σκέψη που γίνεται, και επηρεάζει το άτομο υποσυνείδητα. Μπορεί όμως να ξεπεραστεί, να υπερνικήσουμε τις ασυνείδητες σκέψεις και τις σκεπτομορφές, με το να γινόμαστε κάθε στιγμή συνειδητοί στις σκέψεις μας. Όταν έρθει εκείνη η ώρα της ασυνείδητης συνήθειας και του εθισμού, γίνε συνειδητός. Σκέψου αυτό που πραγματικά θέλεις να σκεφτείς και να κάνεις. Αυτό που θα σε κάνει χαρούμενο και θα το έχεις επιλέξει εκείνη την ώρα επειδή θα το έχεις σκεφτεί. Όταν το κάνεις αυτό έχεις γίνει συνειδητός και ήδη έχεις ξεκινήσει να αποδυναμώνεις τις συνήθειες, τις ασυνείδητες σκέψεις, τις σκεπτομορφές.

Με την συνειδητή σκέψη μπορείς να γίνεις αυτός που θέλεις να είσαι κάθε στιγμή. Κάθε μικρή στιγμή του τώρα. Κάθε στιγμή και μια επιλογή, κάθε στιγμή μπορείς να είσαι ότι επιλέξεις να είσαι. Εσύ επιλέγεις ποιός μπορείς να γίνεις.

2 thoughts on “*Μικρές Σοφίες∂’Σκεπτομορφές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s