*Μικρές Σοφίες≈Σεξουαλικότητα

Γνωρίζουμε άραγε τι είναι σεξουαλικότητα; Η σεξουαλική ενέργεια έχει απίστευτη δύναμη. Έχει μέσα της την δημιουργική ενέργεια, την ικανότητα δημιουργίας ζωής ενός άλλου ανθρώπου. Δεχτήκαμε τρομερές πιέσεις για την σεξουαλική μας ενέργεια. Να την καταπιέζουμε και να μην την εκφράζουμε. Μας έκαναν να νιώθουμε ενοχές. Οι γυναίκες παλιά δεν είχαν το δικαίωμα της επιλογής συντρόφου. Στους άντρες δημιουργήθηκαν πρότυπα πώς πρέπει να είναι κανείς για να είναι «άντρας«, καταπιέζοντας τους να εκφράσει ο καθένας την προσωπικότητα του και τις επιλογές του.

Ο κόσμος μας έχει γεμίσει θυμό και βία, γιατί δεν εκφράζει αυτήν ακριβώς την ενέργεια όπως πρέπει. Η σεξουαλική ενέργεια αν δεν εκφραστεί ή δεν μετουσιωθεί σε άλλου είδους ενέργεια θα εκφραστεί με θυμό, βία και συναισθηματική έκρηξη.

Ας αγαπήσουμε πιο πολύ το σώμα μας. Ας ακούσουμε τις ορμές του και ας ενδώσουμε… Έλα σε μεγαλύτερη επαφή με το σώμα σου. Δώσε του αυτό που θέλει, κάνε το να νιώσει όμορφα. Δεν κάνεις κάτι κακό, μην νιώθεις ενοχές.

Η Σεξουαλικότητα είναι επίσης ένα παιχνίδι του νού. Το τι μας αρέσει και μας έλκει σεξουαλικά είναι απλά μια επιλογή που καθώς μεγαλώναμε μας έμεινε εντυπωμένη στο νού. Όπως σε κάποιον μπορεί να του αρέσει η σοκολάτα και σε κάποιον άλλον όχι, έτσι είναι και με την επιλογή συντρόφου και φύλου. Απλά «συνήθισες» τον νού σου να προτιμάει αυτήν την επιλογή και να αποκλείει τις άλλες.

Έντυπώθηκε στο νού μας ότι του αρέσει κάτι και επιθυμεί αυτό. Η κοινωνία μας «επέβαλλε» να αποκλείουμε κάποιες επιλογές και να μας κάνει να νιώθουμε ένοχοι.

Στον καθένα μπορεί να αρέσει ότι θέλει. Έχουμε την επιλογή να μας αρέσουν τα πάντα. Ας εκφράσουμε την προσωπική μας σεξουαλικότητα ελεύθερα. Ας αφήσουμε τον νού μας να ικανοποιηθεί με αυτό που προτιμάει την κάθε στιγμή. Τίποτα δεν είναι απαγορευμένο, γι’ αυτό νιώσε ελεύθερος και μην νιώθεις ενοχές γι’ αυτό που σου αρέσει ;)!

One thought on “*Μικρές Σοφίες≈Σεξουαλικότητα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s