21*Το επιτραπέζιο της ζωής

Ολόκληρη η ζωή και η ζωή σου είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Η ανθρωπότητα είναι τα πιόνια πάνω στο ταμπλό. Γίνεσαι ένα πιόνι και ξεκινάς το παιχνίδι. Ξεκινάς να παίζεις το παιχνίδι της ζωής. Κανείς δεν σου είπε τους κανόνες. Απλά προχωράς.

Ποιός καθορίζει το παιχνίδι και ποιός κουνάει τα πιόνια;

Έχεις ταυτιστεί τόσο πολύ με το πιόνι σου και έχεις ξεχάσει οτιδήποτε άλλο που βρίσκεται πάνω στο ταμπλό ή έξω απο αυτό.

Κάποιοι κάνουν και ζαβολιές σε αυτό το παιχνίδι. Θέλουν να πάρουν περισσότερα χρήματα και «κλέβουν». Κάποιοι άλλοι δεν θέλουν να παίξουν ή δεν έχουν καταλάβει ότι είναι ένα παιχνίδι και βγαίνουν εκτός ταμπλό. Άλλοι είναι πολύ επίδοξοι παίχτες και θέλοντας οπωσδήποτε την νίκη του παιχνιδιού καταφέρνουν να βγάζουν πολλούς παίχτες απο το παιχνίδι.

Εσύ πώς παίζεις το παιχνίδι; Παίζεις απλά για να γελάσεις και να χαρείς; Παίζεις για να νικήσεις;

Αυτός όμως που καταφέρνει να φτάσει στο τέρμα τι γίνεται άραγε; Νίκησε; Κατάλαβε ότι ήταν ένα παιχνίδι και τώρα θα πρέπει να το ξαναρχίσει απο την αρχή; Κέρδισε με την αξία του; Θα ξαναπαίξει;

Ευτυχισμένοι είναι εκείνοι που παίζουν για να παίζουν και δεν τους νοιάζει αν θα κερδίσουν ή όχι. Απολαμβάνουν το παιχνίδι και συνεχίζουν με ανεμελιά και παιδικότητα.

Ποιος έφτιαξε το παιχίδι; Ποιος τους έβαλε μέσα;

Οι ταυτισμένοι με τα πιόνια παίχτες ξεχνούν πολύ τους εξωτερικούς παράγοντες. Τα ζάρια μπορούν να αλλάξουν πολύ εύκολα την πορεία των ασυνείδητων παιχτών. Καταριούνται και φτιάχουν ψεύτικους θεούς και προσκυνάνε αυτούς που φαντάζονται ότι ελέγχουν και παίζουν το επιτραπέζιο παιχνίδι.

Κάποιοι όμως κατάλαβαν. Αν σταματήσουν να παίζουν παραμένοντας στο παιχνίδι, τι θα γίνει;

Κατάλαβαν πως οι ίδιοι είναι τα «πιόνια», το ταμπλό, τα ζάρια και οι παίχτες του επιτραπέζιου.

Κατάλαβαν και ξεκίνησαν να παίζουν το παιχνίδι απ’ «έξω». Κοιτώντας και παρατηρώντας τα πιόνια και την εξέλιξη του παιχνιδιού διασκεδάζοντας.

Έτσι δεν θα χάσουν ποτέ, και θα διασκεδάζουν για πάντα…

.::Όσο φαντάζεσαι ότι είσαι το πιόνι, θα είσαι το πιόνι::.

Δεν είσαι μόνο το πιόνι, ούτε το ταμπλό. Είσαι το παιχνίδι. Τα πιόνια πάνε και έρχονται και το ταμπλό χαλάει. Οι παίχτες κουράζονται και σταματάνε. Τα ζάρια χάνονται και καινούργια επιτραπέζια δημιουργούνται.

Είσαι το παιχνίδι

One thought on “21*Το επιτραπέζιο της ζωής

  1. Kαταπληκτικό!!! Το παιχνίδι της ζωής πρέπει να το καταλάβουμε, το κάνουμε εμείς. Εμείς το δημιουργούμε, εμείς το συντηρούμε, εμείς το καταστρέφουμε. Τα λόγια μας και οι πράξεις μας είναι διακιολογίες για τον εαυτό μας. Τίποτα άλλο δεν μπορώ να πω. Μπράβο σου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s