*Μικρές σοφίες∞Ταπεινότητα

Τι σήμαινει άραγε ταπεινότητα; Πώς μπορεί κανείς να νιώσει ταπεινότητα αν νιώθει όλη την δύναμη μέσα του;

Ταπεινός μπορεί να είναι κάποιος μόνο όταν ξέρει ότι δεν μπορεί να είναι καλύτερος απο κάτι ή απο κάποιον, γιατί ξέρει ότι θα προσπαθεί να γίνει καλύτερος ή να αποδείξει ότι είναι καλύτερος απο τον ίδιο του τον εαυτό.

Γνωρίζει ότι κάθε τι είναι ο ίδιος. Άρα πώς μπορεί να θέλει να ανταγωνιστεί τον ίδιο του τον εαυτό, όταν ξέρει ότι σε κάθε μόριο της Ύπαρξης βρίσκεται η ίδια απέραντη δύναμη, όταν ξέρει ότι σε κάθε μόριο της Ύπαρξης είναι ο ίδιος του ο εαυτός.

Ταπεινότητα γιατί το διαπροσωπικό εγώ δεν μπορεί να υπερβεί το Εγώ της Ύπαρξης. Μόνο να συνειδητοποιήσει ότι είναι το ίδιο.

6 thoughts on “*Μικρές σοφίες∞Ταπεινότητα

  1. Μα ακριβώς, επειδή νοιώθει την δύναμη μέσα τουκάποιος νοιώθει και ταπεινός, απαραίτητη προυπόθεση για τον νοήμονα χειρισμό της. Η δύναμη υπερβαίνει τις προσωπικές αντιδράσεις, αν αντισταθείς στην ροή της μέσω μιας εγωιστικής αντιλήψεως, πηγαίνεις ενάντια στο ρεύμα με γνωστές συνέπειες. Ταπεινότητα επομένως σημαίνει χειρισμός της δύναμης μέσω καθαρής λογικής.

    • Μα η καθαρή λογική δεν είναι εκ προοιμίου εγωιστική; Και ίσα ίσα αυτή δεν είναι που επεμβαίνει και διαλύει την ενότητα του εαυτού, όντας όλοι μας μαθημένοι έτσι; Ο «χειρισμός» από μόνος του δεν είναι εγωιστική τακτική, παρέμβαση του εγώ, της συνείδησης; Αποκλεισμός ή επιλογή κομματιών αυτής της δύναμης, δηλαδή του Εαυτού; Είναι δυνατόν να δοκιμάσεις να «χειριστείς» χωρίς να αυτοκαταστραφείς; Είναι δυνατόν αυτό να είναι ταπεινότητα;

  2. Ναι η λογική είναι εγωιστική, επειδή ταυτιζόμαστε με τον νού μας. Τον νού πρέπει να τον ξεκουράζουμε και να τον χρησιμοποιούμε μόνο όταν μας χρειάζεται. Η κρίση και ο έλεγχος είναι ιδιότητες του νού.

    Αν προσπαθήσει να ελέγξει κανείς, λειτουργεί απο τον νού και δεν έχει συνειδητοποιήσει την ενότητα του με όλη την ύπαρξη.
    Δεν πρέπει κανείς να ελέγξει αλλά να αφεθεί να βιώνει κάθε στιγμή χωρίς κρίση και τις παρεμβολές του νού. Έτσι έρχεται και η ταπεινότητα, η ένωση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s