7*Διαλογισμός

Τί είναι ο Διαλογισμός; Είναι η «τεχνική» που μας βοηθάει στην πνευματική εξέλιξη μάς. Μας γεμίζει γαλήνη, χαρά, αγάπη, διώχνει κάθε μορφή αρνητικότητας, βοηθάει στην υγεία του οργανισμού μας, συντελεί στην εξύψωση της συνειδητότητας μας.

Θα μου πείτε τώρα, πώς γίνεται να τα κάνει όλα αυτά μόνο μία «άσκηση» και μόνο. Κι όμως γίνεται. Δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να σας εξηγήσω πώς λειτουργεί κάθε διαφορετική τεχνική ή διαλογισμός. Θα σας εξηγήσω πώς σας βοηθάει ο διαλογισμός του «Λευκού Φωτός» για αυτόν τον οποίο γράφω πιο κάτω.

Όπως έχουμε ήδη πεί ότι σκεφτόμαστε/φανταζόμαστε δημιουργείται και υλοποιείται στο υλικό πεδίο, στην ζωή μας δηλαδή, αλλά και μέσα στο σώμα μας. Με τον συγκεκριμένο διαλογισμό οραματιζόμαστε Λευκό Φώς να έρχεται μέσα στο σώμα μας, το οποίο με την εξάσκηση και τον καιρό μας «ξεπλένει» και μας καθαρίζει και στο ψυχολογικό μας κομμάτι (συναισθήματα, σκέψεις) και στο υποσυνείδητο μας αλλά και στο σώμα μας.

Αν είσαστε αρχάριοι προχωρήστε στην τεχνική του διαλογισμού και να την εφαρμόζετε όποτε επιθυμείτε να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε. Ίσως σας είναι δύσκολο λίγο στην αρχή να συγκεντρωθείτε. Μπορείτε να κάθεστε γύρω στα δέκα λεπτά. Με τον καιρό και την εξάσκηση θα μπορείτε να κάνετε πιο πολύ ώρα και να είστε πιο συγκεντρωμένοι, να πηγαίνετε πιο βαθιά και να χαλαρώνετε περισσότερο.

Τα όφελη απο τον διαλογισμό είναι κυριολεκτικά αμέτρητα και είναι αδύνατον να καταγραφούν όλα. Η προσπάθεια, η εξάσκηση και η υπομόνη θα σας ανταμείψουν στο δεκαπλάσιο.

«Το Λευκό Φώς»

Καθίσε σε μια αναπαυτική θέση ή σε ένα μεγάλο μαξιλάρι με τα πόδια σταυρωμένα (οκλαδόν) και την σπονδυλική στήλη ευθεία. Μπορείς να βάλεις χαλαρωτική μουσική, να ανάψεις ένα λευκό κεράκι ή ένα αρωματικό στικ. Θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις πιο εύκολα. Παρατήρησε για λίγα λεπτά την φλόγα του κεριού.

Κλείσε τα μάτια. Πάρε δέκα βαθιές αναπνοές έως κάτω την κοιλιά εισπνεόντας απο την μύτη και εκπνέοντας απο το στόμα.. Η αναπνοή να είναι έντονη. Καθώς προχωράς κάνε την πιο βαθιά και πιο αργή. Η εισπνόη σε πάει πιο βαθιά μέσα στον εαυτό σου. Η εκπνοή σε χαλαρώνει. Άφησε να φύγει με την εκπνοή η κούραση, το άγχος και οι περιττές σκέψεις. Όλη η ένταση. Καθάρισε ότι δεν χρειάζεσαι με την εκπνοή. Μέτρησε δέκα τέτοιες βαθιές αναπνοές.

Οραματίσου μια μεγάλη Χρυσή Πυραμίδα λίγα μέτρα πάνω απο το κεφάλι σου. Η κορυφή της είναι στον ουρανό και η βάση της μερικά μετρα πάνω απο το κεφάλι σου. Δες την καθαρά… Απο την κορυφή της Χρυσής Πυραμίδας ένα Λευκό Φώς κατεβαίνει, περνά μέσα απο την Χρυσή Πυραμίδα. Το Λευκό Φώς βγαίνει απο τη βάση της κι έρχεται πάνω απο το κεφάλι σου.

Απο την κορυφή του κεφαλιού, το Λευκό Φώς μπαίνει στο σώμα και γεμίζει σιγά σιγά όλο το σώμα: Δές όλα τα όργανα να γεμίζουν με αυτό το θεραπευτικό Λευκό Φώς, δές όλα τα όργανα να κολύμπανε μέσα σ’ αυτό το λαμπερό Λευκό Φώς… Άφησε το να πάει παντού, ζήτα να σε γεμίσει τελείως… Οραματίσου ότι δυναμώνει η ροή και γίνεται ένας καταράκτης απο Λευκό Φώς. Άφησε το να γεμίσει με Λευκό Φώς κάθε σου κύτταρο. Κάνε το πιο έντονο εκεί που χρειάζεται ώστε το φώς να φωτίσει κάθε σκοτάδι…

Το Λευκό Φώς κατεβαίνει…

Το Λευκό Φώς γεμίζει…

Το Λευκό Φώς καθαρίζει…

Το Λευκό Φώς θεραπεύει και δίνει ζωή…

Γίνεσαι το Λευκό Φώς…

Αν σε πονέσει κάποιο σημείο, η μέση, η πλάτη ή το κεφάλι, φέρε το Λευκό Φώς ξανά εκεί.

Στα δάχτυλα των ποδιών το Λευκό Φώς γίνεται Ασημένιο… Το Ασημένιο Φώς βγαίνει έξω απο τα δάχτυλα, φεύγει μπροστά και κατεβαίνει κατακόρυφα προς το κέντρο της γης παίρνοντας μαζί του ότι δεν σου χρειάζεται πια… Όποτε νιώσεις έτοιμος άνοιξε τα μάτια σου και πριν σηκωθείς κίνησε αργά το σώμα σου. Νιώσε και δές τον νέο σου καθαρό και φωτεινό εαυτό!

Όποτε νιώθεις φοβισμένος, αγχωμένος ή κάπως αρνητικά μπορείς να φαντάζεσαι ότι βρίσκεσαι μέσα στον ήλιο και γεμίζεις φώς. Επίσης μπορείς να το κάνεις ακόμα και αν νιώθεις θυμωμένος με κάτι ή κουρασμένος και χρειάζεσαι περισσότερη ένεργεια. Αν δεν έχεις χρόνο να κάνεις τον διαλογισμό του Λευκού Φωτός, φαντάσου ότι είσαι ο Ήλιος! Κάντο ακόμα και σε οποιαδήποτε καθημερινή σου ασχολία. Όταν περπατάς, ακούς μουσική, κάνεις μπάνιο, τραγουδάς, κολυμπάς. Όποτε θές, σε ότι και αν κάνεις…

Τα λέμε γλυκέ ολοφώτεινε Ήλιε…!!!

😉

One thought on “7*Διαλογισμός

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s