Ρεικι-Reiki

Τι είναι το Ρέικι (Reiki);

Το Ρέικι είναι ένα είδος ενεργειακής θεραπείας με την χρήση των χεριών. Το Ρέικι προέρχεται απο την Ιαπωνία και σημαίνει Ρέι= Συμπαντική ενέργεια και Κι= Ζωτική ενεργεια, άρα Ρέικι σημαίνει Συμπαντική ζωτική ενέργεια. Η ονομασία του μας δείχνει τι ακριβώς κάνουμε. Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε την άπειρη ενέργεια που υπάρχει στο σύμπαν για να βοηθήσουμε και να ¨θεραπεύσουμε¨ τον εαυτό μας και τους άλλους.

Με το Ρέικι βοηθούμε στην ισορροπία του οργανισμού μας στο φυσικό μας σώμα, συναισθηματικά, νοητικά, ψυχολογικά και πνευματικά. Είναι ένα είδος ολιστικής θεραπείας και ένα «μονοπάτι» που μπορεί να μας βοηθήσει στην πνευματική μας εξέλιξη.

Υπάρχουν τρείς βαθμοί στο Ρέικι. Στον πρώτο βαθμό μαθαίνει το άτομο να κάνει ¨θεραπείες¨ σε άλλους αλλά και στον εαυτό του απλά με το άγγιγμα και την διοχέτευση της ενέργειας.

Στον δεύτερο βαθμό του Ρέικι μαθαίνει κάποιος με την βοήθεια κάποιων τεχνικών να κάνει θεραπείες απο απόσταση και ολοκληρώνεται σαν θεραπευτής. Στον τρίτο βαθμό το Ρέικι βοηθάει να αναπτυχθεί κάποιος περισσότερο πνευματικά, παρά σαν θεραπευτής και μαθαίνει στο άτομο πώς να διδάσκει το Ρέικι σε άλλους.

Ο χρόνος που απαιτεί ο κάθε βαθμός για να διδαχθεί είναι συνήθως απο ένα διήμερο σεμινάριο για τον πρώτο και τον δεύτερο βαθμό και περίπου τέσσερις μέρες για τον τρίτο (κάθε δάσκαλος μπορεί να έχει διαφορετικό τρόπο διδασκαλίας, όπως πιστεύει ότι είναι καλύτερα).

Το Ρέικι δεν είναι κάτι περίεργο ή εξωπραγματικό είναι απλά η φυσική λειτουργία του οργανισμού μας να θεραπεύεται και να θεραπεύει. Απλά ο άνθρωπος «ξέχασε» αυτήν την δυνατότητα και με τον καιρό εξασθένισε. Το Ρέικι μας βοηθάει στο να ενδυναμώσουμε αυτήν την έμφυτη δύναμη που έχουμε και να ξεκινήσουμε ξανά να την χρησιμοποιούμε.

Για να προχωρήσει κάποιος στον επόμενο βαθμό χρειάζεται αρκετή πρακτική και εξάσκηση του κάθε μαθητή στον κάθε βαθμό πρώτα. Απο τον πρώτο στον δεύτερο, θα χρειαζόταν να περάσει τουλάχιστον ενάμισης μήνας. Και απο τον δέυτερο στον τρίτο τουλάχιστον εφτά μήνες.

Υπάρχουν πολλοί δάσκαλοι και θεραπευτές Ρέικι σε όλη την Ελλάδα. Το περιοδικό Reiki time θα σας βοήθησει στο να βρείτε κάποιον πρακτικό ή δάσκαλο αλλά θα σας βοηθήσει στην καλύτερη ενημέρωση σας και εξέλιξη σας στον κόσμο του Ρέικι.

  • Μπορεί το Ρέικι να θεραπεύσει σοβαρές ασθένειες;

Οι περισσότερες ασθένειες δημιουργούνται απο έλλειψη ενέργειας ή απο την διατάραξη της ισορροπίας του οργανισμού μας. Ο θεραπευτής γίνεται αγωγός της ενέργειας και την μεταφέρει στην επιθυμητή κατεύθυνση ώστε να δώσει στο σημείο που χρειάζεται περισσότερη ενέργεια ώστε να βοηθήσει τον οργανισμό να ισορροπήσει.

Κανείς «θεραπευτής»¨ρέικι δεν μπορεί να υποσχεθεί θεραπεία, άλλο αν αυτό συμβαίνει τις περισσότερες φορές. Άλλωστε η θεραπεία και να επιτευχθεί δεν επέρχεται απο τον θεραπευτή, αλλά απο την ίδια τη ζωτική ενέργεια που ο θεραπευτής απλά γίνεται το κανάλι της μετάδοσης της.

2 thoughts on “Ρεικι-Reiki

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s